Lalezar sarması(4 kişilik)
Hazırlık süresi : 10 dakika
Pişirme süresi : 30 dakika
Malzemeler:
5 adet milföy
Harcı için:
200 gr kuru domates
100 gr kahvaltılık ezme
8-10 dal fesleğen
Hazırlanışı: Harcını hazırlamak için kuru domates, kahvaltılık ezme ve fesleğeni hazneli bir blender’a koyarak püre haline getirin. 5 adet milföyü hafif çözdürün. Bu harcı yumuşamış olan milföylerin üzerine yayın ve rulo haline getirin. Kolay kesebilmeniz için 20 dakika buzlukta bekletin. Çıkardıktan sonra 1 cm kalınlığında dilimlere bölün. Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisinin üzerine rulo dilimlerini alarak, 185 derecelik fırıda altın sarısı renk alıncaya kadar, 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Alıntı
Hazırlık süresi : 10 dakika
Pişirme süresi : 30 dakika
Malzemeler:
5 adet milföy
Harcı için:
200 gr kuru domates
100 gr kahvaltılık ezme
8-10 dal fesleğen
Hazırlanışı: Harcını hazırlamak için kuru domates, kahvaltılık ezme ve fesleğeni hazneli bir blender’a koyarak püre haline getirin. 5 adet milföyü hafif çözdürün. Bu harcı yumuşamış olan milföylerin üzerine yayın ve rulo haline getirin. Kolay kesebilmeniz için 20 dakika buzlukta bekletin. Çıkardıktan sonra 1 cm kalınlığında dilimlere bölün. Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisinin üzerine rulo dilimlerini alarak, 185 derecelik fırıda altın sarısı renk alıncaya kadar, 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Alıntı