LaRisA'nın Arşivi

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Oglu matematikten basarisiz oldugu için Temel yine bir karadenizli olan matematik ögretmenini bulur:...

-"Hocam ne oliy, habu çocuk çok zekidur daa.. Niçun oga iyi not vermeyisun ..."

Temel:

-"Sorayirum ogaci, içi çere içi kaç eder... deyi baa seçiz..."

-"Heeeee... yanlis midur?.."

-Ula oglum, içi çere içi eder dort.. hadi pilemedun bes..." :))))))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Bir gün Temel ve arkadasi Dursun birlikte sinemada film seyrediyorlarmis. Filmin en heyecanli sahnesinde Bir at üzerinde adam oldugu halde hizla uçuruma dogru gidiyormus. Tam bu sirada Dursun :

-Temel pence uçurumdan asaguya uçacaklar demis.Temel:

-Pence tüsmüyecekler demis.Iki arkadas iddaya girmisler. Sonuçta uçurumdan asagiya uçmuslar ve Dursun iddayi kazanmis.Dursun:

-Temel pen hile yaptum ,pen bu filmi daha önceden seyrettum demis Temel hemen atlamis haçen pende seyrettum da p....yiyenun aynu hatayu yapacagunu zannetmiydum demis :)))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Askerliğe yeni başlamış bir er çavuşunun yanına giderek: -Efendim çorbada kum vardı! dedi. Çavuş kaşlarını çatarak -Ne olmuş yani? Buraya yemek beğenmeye değil vatan toprağını korumaya geldiniz. Bir daha böyle bir şikayet istemem! dedi. Erin cevabı hazırdı: -Evet ama komutanım! Biz buraya vatan toprağını yemeye de gelmedik :)))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Adam elindeki son 500 dolarla kumar oynamaya karar verir ve LasVegas'ın yolunu tutar... Ve inanılmaz... bir talih; tam 3 milyon dolar kazanır. Hemen otel yönetiminin kendisine tahsis ettiği kral dairesine çıkar ve karısına telefon eder:
- "Hayatim, evde misin?"
- "Evet kocacığım."
- "İyi. Hemen hazırlan o zaman. Çabuk bavulunu hazırla. Kumarhanede tam 3 milyon dolar kazandım."
- Kadın sevinç dolu bir çığlık atar “Ayyyyyyyyyyy harikasın!! Hemen hazırlanıyorum.. Peki ama nereye?? Paris?; Karayipler?; Acapulco?; Guney Amerika?..."
- Adam cevap verir: “ Umurumda değil. Sadece eve döndüğümde çoktan gitmiş ol.'' :)))))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Bir adam sabah yürürken ilginç bir cenaze kafilesi fark eder; önde giden köpekli bir adam, arkasında bir tabut ve 10 metre arkadan gelen bir başka tabut ve tek sıra olmuş yaklaşık 200 adam. Tuhafına gider. Kafilenin başındaki adam kuşkusuz cenazenin sahibidir, yanına ya...klaşır ve sorar; "Beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama ölenler neyiniz oluyor ? "Adam yanıtlar "Öndeki karım arkadaki de kayınvalidem." "Vah vah başınız sağ olsun. Nasıl oldu ?" "Köpeğim karıma saldırıp öldürmüş.Kayınvalidemde karıma yardıma gelmiş onu da öldürmüş." Adam biraz düşündükten sonra;"Beyefendi köpeğinizi ödünç alabilir miyim ?" "Sıraya geç'' :)))))))))))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
temelin bi kedisi varmrış
onu cook severmiş..bigün temel askere gidiyomus ve kardeşine demiş ki ;
kedime cok iyi bak bunu sana emanet ediyorum demiş ve gitmiş.temel
askerde 5 ci ayını doldurmak üzereyken kardeşinden mektup gelir; abi
senin kedi öldü.. diye . temel mektubu okuyunca izin alıp hemen
...memleketine gelmiş ve çok ağlamış.. izin bitmiş ve askere dönerken
kardeşine dönmüş; ya demiş mektupta niye kedin öldü diye bianda dedin
demiş.kardeşi; ya nasıl dicektm.. die sormus. temel ; ilk başta abi
kedi dama çıktı..ertesigün ayagı kaydı ve ertesi gün düşüp öldü diye
alıştıra alıştıra söylücektin demiş..ve askere gitmiş.aradan 1 ay
geçmiş ve temele kardeşinden bi mektup daha gelmiş mektubu açmış temel,
kardeşi yazmış; abi anam dama çıktı :D:D

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Mahalledeki iki afacan çocuk, yaramazlıklarıyla tüm mahalleyi bıktırmış.

Kırılan camların, çizilen du...varların, lastiği indirilen otomobillerin, kuyruğuna teneke bağlanan kedilerin sorumlusu, hep afacan kardeşler.

Anne ve baba bu işten iyice usanmışlar….

Sonunda, kilisenin papazına gidip, yardım istemişler.

Papaz da ‘çocukları bana gönderin, konuşayım’ demiş.

Çocuklar gelmiş.

Papaz önce büyük olanı yanına çağırmış;

Söyle bakalım evladım, Tanrı nerede?’

Çocuk susar…

Papaz tekrar sorar: Evladım söylesene, Tanrı nerede?’

Çocuk susmaya devam eder.

Papaz ısrarla sorar, çocuk yine susmaya devameder.

Papaz, sonunda sinirlenir: ‘Konuşsana be çocuk, nerede Tanrı?’

Çocuk, aniden fırlayıp koşar.

Kardeşine de seslenir: ‘Kaçalım çabuk!..’Eve giderler ve odalarına girip kapıyı kilitlerler.

Küçük oğlan, büyüğüne sorar: ‘Neden kaçıyoruz?’

Büyük yanıtlar: ‘Bu kez olay ciddi… Tanrı kaybolmuş, bizden biliyorlar… :)))))))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Biletine büyük ikramiye çikan Temel'i üç ay sonra bakkal kasap ve borçlu oldugu ...diger esnaf yolda... çevirmis.
-Ula Temel, sana büyük ikramiye çiktigi halde üç aydir niye borcunu ödemeysun?
Temel siritarak yanitlamis :

-"Zencun oldi, degisti demesunlar." :)))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Erenlerden biri sabaha karşı, her zaman ki zurna durumuyla evine gidebilmek için olağanüstü çaba sarf ederken caminin yanında kazılı bir inşaat çukuruna yuvarlanır. Bir süre çukurdan çıkmak için debelenir, debelenir, başaramayacağını da anlayınca, başlar bağırmağa:
— Kimse yokmuuuuu!!
...
— Kimse yokmuuuu!!!!
Bir iki... derken, son seslenişini sabah ezanı için camiye gelmekte olan imama duyurabilir. Sesin geldiği yere yönelen imam:
— Kim var orda (!?!).
Baba eren:
- Çukura düştüüüm.. Çıkar beni buradan İmam efendiiii...
İmam:
— Vay! Seni sarhoş, seni ayyaş vay!!, Gördünmü ne hallere düştün? Seni oradan 2 şartla çıkartırım bilmiş ol!!
— Söyle imam efendi, ocağına düştüm!! Ne dersen yapacam!!
İmam:
— Bir!!! İçkiye tövbe edeceeen, ağzına bir daha içki sürmeyceeeen!
— İki!! Namaza başlıyacaaan, her namaz vakti camiye geleceeen!!……………………………….
Derin bir sessizliği baba eren bozar:
— Başka kimse yok muuuuu!!!! :)))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Bir Yüzbaşı ile emir eri bir trende yolculuk ediyorlar.
Aynı kompartmanda çok alımlı bir kız ile ann...esi de var. Başka kimse yok.
Bu iki grup birbirlerini tanımasa da yolculuk sırasında tanışırız diye çok yakın oturmuşlar.

Derken tren bir tünele giriyor, ortalık kararıyor. Bir öpücük sesi ve ardından -şırraaak- çok şiddetli bir şamar sesi duyuluyor.

Tren tünelden çıkıyor. Herkes şaşkın ne oldu diye birbirine bakıyor.

Genç kız düşünüyor; (Benim yerime annemi öperlerse, işte böyle şamarı yerler..)
Kızın annesi düşünüyor; (Helal benim kıza, öpüldü ama, hemen şamarı yapıştırdı..)
Yuzbaşı düşünüyor; (Ulan asker kızı öptü, şamarı ben yedim...)
Asker gülümsüyor; (İntikamımı aldım daa. Havaya bir öpücük yüzbaşıya bir şamar!!) :D

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Olay mahali askerde geçiyor.Hasan isminde kimi kimsesi olmayan birgenç,parasız pulsuz mektup göndere...ni yok,göndereceği kimsesi yok.Neyse birgün iyice dara düşüyor mektup yazmaya karar veriyor.Mektuba;

Allahım sen herkesi yaradansın.Güçsüzün kimsesizin yanındasın,benim paraya çok ihtiyacım var.bana 200 ytl yollarsan çok sevinirim diyor.
altına da
Hasandan Rabbine yazıyor:)
Neyse bunu subaylar okuyor ve üzülüyor.hemen çavuşlardan paraları topluyor ama 200 ytl çıkmıyor 150 ytl çıkıyor.Zarfın içine koyuyor ve üzerinede Rabbinden Hasana Yazıyorlar.
Hasan mektubu açıyor Allaahh gıcır gıcır para hemen bir kağıt kalem daha alıyor.

"Allahım yolladıgın paraları aldım.Çok teşekkür ederim.şimdi sana bir adres vericem yolluyucağın paraları oraya yolla.Lakin bu şerefsiz subaylar parayı çalıyor."

Not:Askerliği bittimi bilmiyoz :D :D :D :D

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Bir gün Nasrettin Hoca`nın evine iki kişi gelmiş."Aramızda bir anlaşmazlık çıktı"demişler.Biri derdini anlatmış, Nasrettin Hoca haklısın demiş.Diğeride derdini anlatmış. Nasrettin Hoca onada hakısın demiş. O sırada çayları vermekte olan Karısı atlamış,"Bu nebiçim şey Hoca! ikisine de haklısın dedin?"Hoca bi an düşünmü...ş ve karısına dönüp :"neyapalım hanım sen de haklısın" demiş. :)

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş. Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adaam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:- bana senmi vurdun? demi...ş adama. Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş.Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş Adam: - ciddi vurdum napacan?!Hoca: - Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da :))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Of'lu hoca Cuma namazında içki içenleri fena azarlıyordu:-"Paranızı sokağa atıyorsunuz! Kazanan kim? Meyhaneci... En büyük dükkan kimin? Meyhanecinin... En güzel ev kimin? Meyhanecinin... Ya en güzel araba? Meyhanecinin. Bu paralary veren kim? Ha sizin gibi kafasızlar..." Aradan 2 hafta geçer, bir adam koşarak h...ocanın yanına gelir ve ellerine sarılıp öperek:-"Allah razı olsun hocam, senin verdiğin içki vaazı sayesinde hayatım kurtuldu.." Hoca memnun:-"Aferin, içkiyi bırakmanın mükafatlarını ahirette de göreceksin oğlum." der. Adam düzeltir:-"İçkiyi bırakmadım hocam, MEYHANE AÇTIM! :)))))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Vaktin birinde bakan olan görgüsüz birisi şöförüne sorar.
...
- Şöför söyle bakalım eşekle şöför arasında ne fark vardır?

Şoför bir süre düşündükten sonra mahcup bir sekilde;
......
- Bilemedim bakanım der.

Bakan cevap olarak:

- Eşeğe çüs diyince, şoföre ise dur diyince durur.

demiş. Bunun üzerine şöför çok sinirlenmiş ama karşıdaki bakan
olduğu için birşey söyleyememiş. Belirli bir süre sonra bu defa şöför
bakana:

- Bir soru sorabilir miyim bakanım? der. Bakan da:

- Sor bakalım der. Şoför sorar:

- Eşekle bakan arasında ne fark vardır?

Bakan bir süre düşündükten sonra:

- Bulamadım şöför söyle bakalım diyor.

Bunun üzerine şöför de:

- Vallahi bakanım ben de bulamadim :)))))

OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
Yüzbaşının çok sevdiği ve güvendiği Onbaşı Mehmet`in cezalandırdığı er, yüzbaşının karşısında :
-Komutanım benim bir şikayetim var.
-Söyle.
-Mehmet onbaşı beni döğdi.
-Git, ben onun cezasını veririm.
......-Ama yüzbaşım; hem döğdi , hem söğdi.
-Anladım, git cezasını veririm.
-Anama babama laf etti.
-Git cezasını veririz dedik ya.
-Benim anam da yohtur, babam da yohtur.
-Allah rahmet eylesin.Benim de öyle. Sen git anladım.
-Ama yüzbaşım, Mehmet onbaşı benim anama da laf etti, babama da laf etti. Anam da yohtur, babam da yohtur. Anam da sensin, babam da sensin.
Yüzbaşı :
-Derhal koş; çağır Mehmet Onbaşı`yı buraya! :)))))))

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar