Lavaş Böreği - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
Ne zaman markete gitsem elim hazır lavaş paketine bir gidip-bir geliyor. Et veya tavuk sote pek bir güzel yakışıyor lavaşa da, genelde 10'lu paketlerde satılan lavaşları sonrasında kimse tüketmek istemiyor. Ben de tavada 5 dakikalık lavaş böreği yapıyorum, öyle bir seviyorlar ki, sadece bu pratik börekten yapmak için bile lavaş alır oldum artık :)

Malzemeler:

- 3 adet lavaş
- 250 gr. kaşar peyniri
- 8-10 dilim salam
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Lavaşların herbiri arkalı-önlü olarak tereyağı ile yağlanır. Kaşar peyniri rendelenir, salamlar ise ince-uzun şeritler halinde kesilir. Lavaş boyutunda orta boy bir teflon tavaya yağlanmış lavaşın biri konularak üzerine rendelenmiş kaşarın ve salamın yarısı serpiştirilir. İkinci lavaş üzerine kapatılarak yine aynı işlem uygulanır. En son lavaş da üzerine kapatılarak malzemelerin birbirine kaynaşması amacı ile üzerine hafifçe bastırılarak orta ateşte arkalı-önlü olarak, üzeri kızarana ve kaşar peynirleri eriyene kadar pişirilir. Kahvaltı sofranıza renk katacağına eminim, şimdiden afiyet olsun...

ALINTI
Lava%C5%9F+B%C3%B6re%C4%9Fi1.jpg

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
bilginim ellerine saglik canim:hhhhhh:
kardelen ablam ne hamarat kiz yetistirmissin helal olsun afiyet bal seker olsun size:hhhhhh:
canikom bence geceden hazirlanip sabaha pisirilebilir diye düsünüyorum:hhhhhh:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar