NETTE KIZIM İÇİN ÇORBA TARİFLERİ ARARKEN GÖRDÜĞÜM VE İSMİ BİR HAYLİ TUHAFIMA GİDEN BU ÇORBAYI BUGUN YAPTIM. TADI HAKKINDA HENÜZ BİR YORUMUM YOK AMA KAYINVALİDEM DAHA ÖNCE YEMİŞ ÇOK BEĞENMİŞ. O YÜZDEN İÇİM RAHAT ŞİMDİLİK. TARİFE GEÇEYİM HEMEN UMARIM DENER VE BEĞENİRSİNİZ....bol vitaminli hemde...
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
yeterince tuz
Köftesi için:
200 gr dana kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı (ben sıvıyağ kullandım)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Ön Hazırlık:
Kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurup, minik meşe köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri hafifçe unlayıp silkerek, çok az yağ koyduğunuz (2 yemek kaşığı) teflon tavada arada sallayarak çok fazla olmamak kaydıyla kızartıp kullanıma hazırlayın.
Hazırlanışı:
Tencereye suyu koyup kaynayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince önceden haşlanmış nohutları da katıp kaynatmaya devam edin. Terbiyelemek için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yoğurda kaynayan çorbanın suyundan koyarak biraz incelterek elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kızarttığınız köfteleri de tencereye katıp, son olarak küçük bir tavada tereyağını eriterek naneyi yakıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Ateşi söndürüp karıştırarak servis yapabilirsiniz. (çorbanın yoğunluğu sizce fazla ise istediğiniz yoğunluğa gelene kadar su veya et suyu ilave edebilirsiniz) Afiyet olsun
resim bana ait, tarifi netten aynen kopyaladım
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
yeterince tuz
Köftesi için:
200 gr dana kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı (ben sıvıyağ kullandım)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Ön Hazırlık:
Kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurup, minik meşe köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri hafifçe unlayıp silkerek, çok az yağ koyduğunuz (2 yemek kaşığı) teflon tavada arada sallayarak çok fazla olmamak kaydıyla kızartıp kullanıma hazırlayın.
Hazırlanışı:
Tencereye suyu koyup kaynayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince önceden haşlanmış nohutları da katıp kaynatmaya devam edin. Terbiyelemek için yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yoğurda kaynayan çorbanın suyundan koyarak biraz incelterek elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kızarttığınız köfteleri de tencereye katıp, son olarak küçük bir tavada tereyağını eriterek naneyi yakıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Ateşi söndürüp karıştırarak servis yapabilirsiniz. (çorbanın yoğunluğu sizce fazla ise istediğiniz yoğunluğa gelene kadar su veya et suyu ilave edebilirsiniz) Afiyet olsun
resim bana ait, tarifi netten aynen kopyaladım