incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
1. derin bir kapta unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. tereyağını küçük küpler halinde kesin, kuş üzümleri ve portakal kabuklarıyla beraber kaba ekleyin.
2. yumurta ve sütü çırpın. bunu kuru malzemelerle karıştırın ve iyice yoğurun.
3. fırını 175C’ye getirin. hamuru ikiye bölün. hafif unlamış bir yerde her birini yuvarlayın. her bir hamuru 15-20 cm genişliğinde, 2,5 cm kalınlığında açın. yuvarla bir kalıp yardımıyla ( veya nescafe kapağıyla) her birinden 6-7 kurabiye kesin. (kurabiyelerin biraz kalın olmalarında yarar var yoksa kabarmazlar)
4. yağlanmış tepsiye kurabileleri dizin. önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- 3 su bardağı un
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 16 yemek kaşığı tereyağı/margarin
- yarım su bardağı kurutulmuş kuş üzümü (ben daha az kullandım)
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 yumurta
- yarım su bardağı süt
1. derin bir kapta unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. tereyağını küçük küpler halinde kesin, kuş üzümleri ve portakal kabuklarıyla beraber kaba ekleyin.
2. yumurta ve sütü çırpın. bunu kuru malzemelerle karıştırın ve iyice yoğurun.
3. fırını 175C’ye getirin. hamuru ikiye bölün. hafif unlamış bir yerde her birini yuvarlayın. her bir hamuru 15-20 cm genişliğinde, 2,5 cm kalınlığında açın. yuvarla bir kalıp yardımıyla ( veya nescafe kapağıyla) her birinden 6-7 kurabiye kesin. (kurabiyelerin biraz kalın olmalarında yarar var yoksa kabarmazlar)
4. yağlanmış tepsiye kurabileleri dizin. önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI