Lilav Ustadan Katlı Poğaca

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
coktandir yapmistim bu poacayi ama eklemek aklima gelmemisti simdi ekliyim bari:nk:

MALZEMELER :
YARIM PAKET YAS MAYA
1 BARDAK ILIK SUT
1 CAY BARDAGI SIVIYAGI
1 YUMURTA ( AKI ICINE, SARISI UZERINE )
2 CAY KASIGI TUZ
2 CAY KASIGI TOZSEKER
ALDIGI KADAR UN ( YAKLASIK 3 BUCUK BARDAK )
ARASINA :
TEREYAGI
HARCI ICIN :
100 GRAM BEYAZ PEYNIR
BIR TUTAM KIYILMIS MAYDONOZ
YAPILISI :
YAPILISI :
MAYAYI SUTLE ERIT, UN HARIC DIGER MALZEMELERIDE KAT KARISTIR. UNUDA ILAVE EDEREK HAMURU YOGUR. ASLEN TARIFTE MAYANLANMADAN BEZE ALINIYOR AMA BEN MAYALANDIRDIM BIRAZ. SIZDE KENDINIZ SECIN. HAMURU 8 BEZEYE AYIR HER BEZEYI TABAK BUYUKLUGUNDE ACIP ARALARINA YUMUSATILMIS TEREYAGI SUR VE UST USTUNE KOY. SON HAMURUN USTU KURU KALACAK.SIMDI BU HAMURU UZERINE FAZLA BASTIRMADAN YUVARLAK 60-70 CM CAPINDA AC VE 16 PARCAYA KES PEYNIRI UFALA, KIYILMIS MAYDONOZU ICINE KAT VE HARCINI HAZIRLA. HAMURLARIN GENIS KISIMLARINA HARCTAN KOY VE SAR UZERLERINE YUMURTA SARISI SUR, COREK OTU EKELE VE ONCEDEN ISITILMIS 180 DERECELIK FIRINDA UZERLERI NAR GIBI KIZARANA KADAR PISIR.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Çok güzel olmuş canım. Ellerine sağlık. :nk:

Harika gözüküyor valla :cikolata:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Tek kelimeyle mükemmel ellerine sağlık çok lezzetlide olur bu poğaça kızarmasınıda çok güzel ayarlamışsın çok şeker gözüküyorlar...

OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Eline sağlık lilav :kahve:

sagol canim:lilav:
Tek kelimeyle mükemmel ellerine sağlık çok lezzetlide olur bu poğaça kızarmasınıda çok güzel ayarlamışsın çok şeker gözüküyorlar...
nk resim kücük oldu yoksa yakindan daha belirgin gercekten tutumama imkani yok cok güzel oluyor:cikolata:
Bende buna benzer yapiyorum, ellerine saglik canim.
sende bir ara degisik versiyonunun deneriz:cikolata:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Ben üzerine tıkladım gerçek boyutlarda açıldı valla sanki tabak önümde duruyor gibiydi :catalbicak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar