LiLi
Daimi Üye
Malzemeler:
1 yumurta
2 kaşık tereyağı
2 kaşık şeker
1 paket vanilya
Yeterince un
Dolgusu için:
500 gr. quark (bulunduğunuz ülkeye göre kullanılan krem peynir vs.)
150 gr. yoğurt
1 kutu sahne 200 gr. lık (krema)
Yarım bardak süt
1 paket toz puding veya 2 kaşık nişasta
3 yumurta
1 bardak şeker
1 vanilya
Peltesi için:
2 bardak su
1 bardak limon suyu
2 kaşık nişasta
2 paket vanilya
4 kaşık şeker
Yapılışı:
Her zaman yaptığım pey kek hamurunu hazırlayın kalıba normalinden daha yüksek olacak şekilde – en üste peltenin de payını düşünerek – yaydım. Bu ayrıntıya dikkat edin. (Dolgu malzemesini hamurun üzerine döktüğümde, hamur malzemeden 1 cm. daha yüksekti.)
Yumurtaların beyazıyla sarısı ayrılıp, beyazı bir miktar şekerle kar olana kadar çırpılır.
Yumurta sarısı, yoğurt, süt, labne peyniri, vanilya, geriye kalan şeker, sahne mikserle iyice çırpılır.
Puding eklenip çırpmaya devam edilir.
Yumurta akları ilave edilip yavaş yavaş malzemeler bir birine karıştırılır.
Kalıptaki hamurun üzerine dökülüp,170° de 1 saat pişirilir, fırın ısısı 150° ye düşürülüp 10-15 dak. daha fırında tutulur.
Pelte malzemelerini karıştırıp sürekli karıştırarak pişirin ve ılıması için bir kenara koyun.
Fırından çıkan sıcak pey kekin üzerine ılınan -sıcak olması da sorun olmaz- pelteyi dökün.
Bundan sonrası buzdolabında bekletmek ve afiyetle yemekten ibaret.
Alıntı :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.