incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenerek karışıma eklenir ve hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Hazır topkek kalıplarına, üst hizasından 1 parmak daha az olarak dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirilir. Kekler biraz soğuduktan sonra, arzu edilirse üzerine bir kaşık yardımıyla limonlu sostan dökülür.
ALINTI
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenerek karışıma eklenir ve hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Hazır topkek kalıplarına, üst hizasından 1 parmak daha az olarak dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirilir. Kekler biraz soğuduktan sonra, arzu edilirse üzerine bir kaşık yardımıyla limonlu sostan dökülür.
ALINTI