incitanemtuana
Daimi Üye
kermes icin yaptigim 2.kekim
LIMON VE PORTAKALLI ISLAK KEKIM
MALZEMELER:
2adet yumurta
1su bardagi toz seker
1su bardagi sivi yag
1adet limon kabugu ve suyu
1adet portakal kabugu ve suyu
1paket kabartmatozu
alabildigi kadar un
HAZIRLANISI:
yumurta sekerle iyice cirpilir
sivi yag ve SIKILMIS meyva sularida eklenip karistirilir
daha sonra un,kabartmatozu ve rendelenmis meyve kabuklari ilave edilip kivami tutturulur
yaglanmis unlanmis kek kalibina bosaltim
200derece isitilmis firinda pisirin
kek piserken
1su bardagi su koyun tencereye
ve bir cay bardagi toz seker ilave edin
yarim limon ve yarim portakali dilimleyip ilave edin
ve kaynatin
sonra sogumaya brakin
kek pisip servis tabagina alindiginda daha sogumadan kasik yardimiyla serbeti yavas yavas dökün
AFIYET OLSUN
LIMON VE PORTAKALLI ISLAK KEKIM
MALZEMELER:
2adet yumurta
1su bardagi toz seker
1su bardagi sivi yag
1adet limon kabugu ve suyu
1adet portakal kabugu ve suyu
1paket kabartmatozu
alabildigi kadar un
HAZIRLANISI:
yumurta sekerle iyice cirpilir
sivi yag ve SIKILMIS meyva sularida eklenip karistirilir
daha sonra un,kabartmatozu ve rendelenmis meyve kabuklari ilave edilip kivami tutturulur
yaglanmis unlanmis kek kalibina bosaltim
200derece isitilmis firinda pisirin
kek piserken
1su bardagi su koyun tencereye
ve bir cay bardagi toz seker ilave edin
yarim limon ve yarim portakali dilimleyip ilave edin
ve kaynatin
sonra sogumaya brakin
kek pisip servis tabagina alindiginda daha sogumadan kasik yardimiyla serbeti yavas yavas dökün
AFIYET OLSUN
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.