Limonlu Cheescake Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre




Malzemeler :
Taban için ;
1 paket yulaflı- kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
Peynir dolgusu için ;
400 gr. krem peynir
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
4/5 su bardağı toz şeker
Limon sosu için;
50 gram tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
.









.
Yapılışı :
Bisküvileri rondoda çekip un haline getirelim. Tereyağını ocakta eritip bisküvilerle karıştıralım. Kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayarak bisküvi kırıntılarını elimizle bastırarak kalıbın tabanına döşeyelim. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim.

.
Bu sırada peyniri ve yoğurdu derince bir kaba alalım. Şekeri ekleyerek mikserle çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam olmalı. Çok fazla çırpmayalım ,aksi taktirde kekimiz pişerken çatlayabilir. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Yavaşça çırpalım. Limon kabuğu rendesi ve unuda ilave ettikten sonra buzdolabından çıkardığımız kalıba ,bisküvi tereyağı karışımının üzerine dökelim.
.
Fırını önceden 250 derecede ısıtalım. Keki fırına koyup 10 dakika bu ısıda pişirelim. Sonra fırının ısısını 150 dereceye getirelim. Bu şekilde yaklaşık 40 dakika daha pişirelim. Fırının fişini çekelim ,kapağını azıcık aralayalım ve bu şekilde yaklaşık 2 saat kadar soğuması için fırının içinde bekletelim. Soğuyan cheesecake i buzdolabına alalım ,minimum 5-6 saat kadar soğutalım.

.
Sos için ;erittiğimiz tereyağı ile yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpalım. Limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave ettikten sonra ısıya dayanıklı bir kaba alıp sürekli karıştırarak benmari usulü ( ocaktaki kaynar suyun üzerine oturtarak ) pişirelim. Sos koyulaşınca ocaktan alıp soğutalım.
.
Soğuyan sosu buzdolabından çıkardığımız cheesecake in üzerine dökelim. Nane yapraklarıyla süsleyerek dilimleyip servis yapalım.

.
Afiyet olsun...

.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst