Limonlu Taze Fasulye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep

Malzemeler,

  • 1 kilo taze fasulye
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
  1. Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye kesin.
  2. Büyük boy tencereyi suyla doldurup elma sirkesi ilave edin.
  3. Fasulyeleri tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Haşlanan fasulyeleri süzüp renginin yeşil kalması için soğuk su dolu kaba koyun.
  5. 10 dakika beklettikten sonra süzün.
  6. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup doğrayın.
  7. Tencereye zeytinyağını alıp soğan ve sarımsakları ekleyin.
  8. Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
  9. Taze fasulye, limon suyu, limon kabuğu rendesi, maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın.
  10. Orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.
  11. Tencereyi ocaktan indirip ılık ya da soğuk taze fasulyeyi servis edin.
Afiyet olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst