Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 1 kilo taze fasulye
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- Damak tadınıza göre tuz
- Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
- Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye kesin.
- Büyük boy tencereyi suyla doldurup elma sirkesi ilave edin.
- Fasulyeleri tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan fasulyeleri süzüp renginin yeşil kalması için soğuk su dolu kaba koyun.
- 10 dakika beklettikten sonra süzün.
- Arpacık soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını alıp soğan ve sarımsakları ekleyin.
- Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
- Taze fasulye, limon suyu, limon kabuğu rendesi, maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.
- Tencereyi ocaktan indirip ılık ya da soğuk taze fasulyeyi servis edin.