Limonlu tepsi pastası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.308
Tepki
83.577
Puan
113
Konum
İstanbul
limonlutepsipastasi.jpg


Limonlu tepsi pastası

Hamur için
300 gr. yumuşak tereyağı • 200 gr. şeker • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 6 adet yumurta • 300 gr. un • 3 çay kaşığı kabartma tozu • 80 ml. limon suyu • Tuz

Krema için:
750 gr. taze krema • 75 gr. şeker • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 30 ml. limon suyu • 1 adet yumurta • 60 gr. nişasta • Sarı şeker boyası

24 dilim

Hazırlanma Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika

Yapılışı:

• Tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi ve bir tutam tuzu el mikseri ile 10 dakika, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları iyice çırpıp karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da ilave edin. Son olarak limon suyunu ekleyerek bir kez daha karıştırın.

• Hamuru 40×30 cm. büyüklüğünde yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden 190°C’de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 20 dakika pişirin.

• Krema için: Krema, şeker, yumurta, nişasta, limon kabuğu rendesi ve suyunu karıştırın. Karışımın 1/4′ünü alıp sarı şeker boyası ile karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.

• Beyaz kremayı ön pişirme yaptığınız kekin üstüne sürün. Sıkma torbasındakı sarı kremayı beyaz kremanın üstüne istediğiniz şekilde sıkın. Tahta bir spatula ile hafifçe; bastırıp beyaz kremanın biraz içine girmesini sağlayın. Tepsiyi tekrar fırına verin ve; 190°C’de ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Pasta hamurunun tutması için iik aşamada tereyağı ile şekeri ara vermeden karıştırmanız gerekiyor.


Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Görüntü süper -kop tadı da süperdir, limonluysa :) Bunu görüntü itibariyle Ikea'daki hazır pastalara benzettim.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.308
Tepki
83.577
Puan
113
Konum
İstanbul
Görüntü süper -kop tadı da süperdir, limonluysa :) Bunu görüntü itibariyle Ikea'daki hazır pastalara benzettim.

İkea'da bir tart vardı her yediğimde içeriğini çözmeye çalışıyorum (beyaz tart kısmında galeta unu tadı vardı ) birgün yakalayacaklar beni artık dayak mı yerim yoksa bulaşıklarımı yıkarım orası meçhul :gul:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
hmmmmmmmmm harika gorunuyo,,hemde limonlu,bayilirim,,,sagol canim
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
limonlutepsipastasi.jpg


Limonlu tepsi pastası

Hamur için
300 gr. yumuşak tereyağı • 200 gr. şeker • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 6 adet yumurta • 300 gr. un • 3 çay kaşığı kabartma tozu • 80 ml. limon suyu • Tuz

Krema için:
750 gr. taze krema • 75 gr. şeker • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 30 ml. limon suyu • 1 adet yumurta • 60 gr. nişasta • Sarı şeker boyası

24 dilim

Hazırlanma Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika

Yapılışı:

• Tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi ve bir tutam tuzu el mikseri ile 10 dakika, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları iyice çırpıp karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da ilave edin. Son olarak limon suyunu ekleyerek bir kez daha karıştırın.

• Hamuru 40×30 cm. büyüklüğünde yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden 190°C’de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 20 dakika pişirin.

• Krema için: Krema, şeker, yumurta, nişasta, limon kabuğu rendesi ve suyunu karıştırın. Karışımın 1/4′ünü alıp sarı şeker boyası ile karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.

• Beyaz kremayı ön pişirme yaptığınız kekin üstüne sürün. Sıkma torbasındakı sarı kremayı beyaz kremanın üstüne istediğiniz şekilde sıkın. Tahta bir spatula ile hafifçe; bastırıp beyaz kremanın biraz içine girmesini sağlayın. Tepsiyi tekrar fırına verin ve; 190°C’de ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Pasta hamurunun tutması için iik aşamada tereyağı ile şekeri ara vermeden karıştırmanız gerekiyor.


Alıntıdır...
kız fıstık buna 6 yumurta diyon emme kokmazmı yumurta
kokarsa varya ben yiyeyem ya :mendil:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.308
Tepki
83.577
Puan
113
Konum
İstanbul
kız fıstık buna 6 yumurta diyon emme kokmazmı yumurta
kokarsa varya ben yiyeyem ya :mendil:

Valla tarif öyle canım ya azıcık sufleye bile dünyanın yumurtasını koyuyorlar kimse kokuyor demiyor maaşallah hem baksana malzemeler bol bol :) sende yarım malzemelerle yap

Hamur için
"150 gr. yumuşak tereyağı • 100 gr. şeker • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 3 adet yumurta • 150 gr. un • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu • 40 ml. limon suyu • Tuz" kremada yarı ölçü yap daha yapılabilir gözüktü değilmi :) mutfakta çareler tükenmez :panter:
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
Valla tarif öyle canım ya azıcık sufleye bile dünyanın yumurtasını koyuyorlar kimse kokuyor demiyor maaşallah hem baksana malzemeler bol bol :) sende yarım malzemelerle yap

Hamur için
"150 gr. yumuşak tereyağı • 100 gr. şeker • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 3 adet yumurta • 150 gr. un • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu • 40 ml. limon suyu • Tuz" kremada yarı ölçü yap daha yapılabilir gözüktü değilmi :) mutfakta çareler tükenmez :panter:

haklısın canısı ama bana tavuk,yumurta filan koktumu bir müddet ağzıma sürmem :kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst