Limonlu tepsi pastası
Hamur için
300 gr. yumuşak tereyağı • 200 gr. şeker • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 6 adet yumurta • 300 gr. un • 3 çay kaşığı kabartma tozu • 80 ml. limon suyu • Tuz
Krema için:
750 gr. taze krema • 75 gr. şeker • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi • 30 ml. limon suyu • 1 adet yumurta • 60 gr. nişasta • Sarı şeker boyası
24 dilim
Hazırlanma Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika
Yapılışı:
• Tereyağı, şeker, limon kabuğu rendesi ve bir tutam tuzu el mikseri ile 10 dakika, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları iyice çırpıp karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da ilave edin. Son olarak limon suyunu ekleyerek bir kez daha karıştırın.
• Hamuru 40×30 cm. büyüklüğünde yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden 190°C’de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 20 dakika pişirin.
• Krema için: Krema, şeker, yumurta, nişasta, limon kabuğu rendesi ve suyunu karıştırın. Karışımın 1/4′ünü alıp sarı şeker boyası ile karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.
• Beyaz kremayı ön pişirme yaptığınız kekin üstüne sürün. Sıkma torbasındakı sarı kremayı beyaz kremanın üstüne istediğiniz şekilde sıkın. Tahta bir spatula ile hafifçe; bastırıp beyaz kremanın biraz içine girmesini sağlayın. Tepsiyi tekrar fırına verin ve; 190°C’de ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Pasta hamurunun tutması için iik aşamada tereyağı ile şekeri ara vermeden karıştırmanız gerekiyor.
Alıntıdır...