Lipofilling nedir?

nerissa

Daimi Üye
Katılım
25 Kasım 2008
Mesajlar
512
Tepki
326
Puan
63
Yaş
40
Konum
istanbul
YÜZDEKİ ÇİZGİLERE YAĞ VEYA DOKU KOKTEYLİ ENJEKSİYONU (Lipofilling)
Otolog-yağ transplantasyonu" veya "mikro lipoinjeksiyon" olarak bilinen yağ enjeksiyonu prosedürü, hastanın karın, uyluk, kalça ve diğer yağ içeren vücut bölgelerinden iğne ile yağ alınması ve bunların yüz derisi altına enjekte edilmesi olarak tanımlanabilir. Yağ en sık olarak çökük yanakların, ağız ve burun arasındaki gülme çizgilerinin doldurulması, derideki çökme ve düzensizliklerin giderilmesi, alın çizgilerinin silinmesi ve dudakların dolgunlaştırılması ve yüzün konturlarının düzeltilmesi amacı ile uygulanır.
Hem donör (verici) hem de alıcı sahaların temizlenip lokal anestezi ile uyuşturulmasından sonra emici bir cihaza bağlı olan kalın uçlu bir şırınga veya ince bir liposuction kanülü ile yağ belirtilen bölgelerden çekilir. Alınan yağ gerekli işlemden geçirildikten sonra alıcı sahaya enjekte edilir. Enjeksiyon yerinin üzerine bazen ince bir bant yapıştırılır. Yüz çizgileri dışında çökük yanakların doldurulması, alın çöküklüğünün giderilmesi, çene ucunun dolgunluğunun arttırılması gibi bir amaçla kullanıldığında yağ enjeksiyonu sonrası yüzde geçici olarak şişlik ve bölgesel kabarıklıkların gözlenmesi doğaldır.

Yağ enjeksiyonu ile elde edilen sonuçların devamlılığı hastadan hastaya değişmektedir. Bazı hastalarda bu süre bir yıl veya daha uzun süre ile ifade edilebilir. Hastaların çoğunluğunda ilk haftada sağlanan dolgunluğun hemen hemen yarısı altı aylık bir sürenin sonunda kaybolmaktadır. Zira ilk haftalardaki dolgunluk şişmeye bağlıdır. Üç aydan sonra ne kadar dokunun orada beslenip kaldığı az çok belli olur. Yeni enjeksiyonlar 3,6,12 ay sonra tekrarlanıp sonuç daha iyi duruma getirilebilir. İlk uygulamalar ilk sene iki-üç kez yapılmasına karşın ileriki senelerde yılda bir kez uygulanması kafi gelebilir.
Çizgilerinizi daha fazla derinleştirmeden takviyeler şeklinde uygulanması çok daha akılcıdır. Bu tekniğin avantajı vücuttan iğne ile alınıp iğne ile verilebilmesidir. Hastalarımız doğal olarak en az işlemle daha iyi sonuç aradığından, bu enjeksiyonların her seferinde kendisinden alınıp verilmesi yerine daha pratik bir yöntem geliştirdik; dokuların bir kısmı -196¡ derecede dondurulup birinci enjeksiyondan sonra artık özel bir teknoloji ile dondurulmuş yağlarınız size enjekte edilmektedir. Verilen yağ dokusu uygun bir teknikle uygulanırsa en az %50'si verilen yerde kanlanıp tekrar sizin özdokunuz olarak yaşama geçer.
RESTYLANE , JUVADERM ve DİĞER DOLGU MADDELERİ İLE YÜZÜN DOLDURULMASI
Günümüzde dudaklara ve yüzdeki kırışıklıkları doldurmak için geliştirilmiş sentetik doku genişleticiler (dolgu maddeleri) geliştirilmiştir. Bunlar içinde en zararsızı ve en çok uygulananı hiyaluronik asitten elde edilen maddelerdir (Juvaderm,Restylane, Hyaliform). Bu maddeler 1-2 dakika içinde dudaklara ve yüzdeki kırışıklıklara enjekte edilerek dudaklarda dolgunluk ve kırışıklıkların düzelmesi sağlanmaktadır. Fazla şişlik yapmaz ve kişi hemen sosyal hayatına devam edebilir. Bu maddelerin etkisi 6 ay ile 1 sene sürer. Bu süre sonunda tekrarlamak gerekir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst