Lokumlu Kurabiye

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
292lomuk58-4347_292.jpg

Lokumlu Kurabiye
40 adet

20 adet güllü lokum

İki buçuk su bardağı un

2 su bardağı buğday nişastası

l'er paket vanilya ve kabartma tozu

250 gram oda sıcaklığında margarin

2 adet yumurta

6 çorba kasığı tozşeker

Üzerine: Pudraşekeri

Hazırlanışı:

Öncelikle lokumları ortadan ikiye kesip, bir kenara alın. Daha sonra karıştırma kabına un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun (hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edin). Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 3x3 cm'lik kare parçalar kesin ve ortasına yarım lokum koyun. Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip, parmağınızla bastırarak kapatın.

Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağıl kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.
Alıntıdır...

naz79

Daimi Üye
Tepki
2.225
bunun tarifini gördümde hiç denemedim birgün yapmayı düşünüyorum aslında kurabiye yapamayıda pek sevmiyorum:hihi::hihi:tatlı yapmak daha güzel geliyor bana çok sevdiğim için:hihi::hihi::hihi:

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
harika görünüyo canım..bende şimdi mutfaga geçip hindistancevizli kurabiye yapacam canım çekti..

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
emeğine sağlık canım.Ben senin kilonu çok merak ediyorum.kız bukadar yemektir tatlıdır yapıyorsun kilo almıyormusun nkcım:hihi:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
emeğine sağlık canım.Ben senin kilonu çok merak ediyorum.kız bukadar yemektir tatlıdır yapıyorsun kilo almıyormusun nkcım:hihi:

49 kilonun üzerine çıkmadım diyeyim sana :2: ama miktar konusunda çok abartmıyorum hem bizde 30 yaşından sonra kilo artışı başlar o zamana kadar rahatım sanırım sonra başlarım diyet kurabiye kepekli bilmem ne diye:hihi: bu kurabiye tarifi alıntı benimkiler denenmişler tarafında var :)

Birde ben lokumu kurabiyede denedim benim zevkime göre süper bir tat oluyor :cikolata:

deffne

Yeni Üye
Tepki
12
Farklı ve ilginç bir tarif daha, görüntüsü bile ne kadar lezzetli olduğunu gösteriyor, teşekkürler bizlerlede paylaştığınız için.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar