4 kişi için
* 300 gr Tuzsuz lor peyniri
* 1 kahve fincanı kadar çekirdekleri alınmış siyah zeytin
* 1 adet tatlı kırmızı biber
* 2-3 adet yeşil biber
* taze nane
* fesleğen (kuru ya da taze)
* 3 adet taze soğan
* 1 adet domates
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılış:
Bütün malzemeleri minicik doğrayıp, karıştırarak (en son domates) ekleyin. Hepsi bu
Notlar:
* Değişik ve hafif bir salata olarak sunabilirsiniz.
* Kalanını (dilerseniz tamamını) börek içi olarak değerlendirebilirsiniz.
* Milföylere sarıp dilimleyerek tek lokmalık bu börekcikleri pişirebilirsiniz.
* Nane kullanmayı lütfen ihmal etmeyin-tazesi yoksa kuru da olur- tuzsuz lor ve nane Girit mutfağının muhteşem ikilisidir.
* Kızarmış ekmek dilimleri, ya da cips üzerinde ikram edebilirsiniz.
* Kalın kesilmiş salatalık dilimlerinin ya da cherry domateslerin içlerini oyup bu karışımla doldurursanız konuklarınızdan müthiş tezahurat alırsınız, benden söylemesi
* Yoğurup minik toplar elde ederek, kürdan saplayıp sunabilirsiniz.
Daha ne olsun??
Tabi ki afiyet olsun