Lor tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
lor-tatlisi_656efc13.jpg

Lor tatlısı

500 gr tuzsuz lor peyniri
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Hindistan cevizi

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye şekilli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Lor tatlısını servis yapmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlı şurubunu çok daha iyi çekeceği için çok daha lezzetli olacaktır.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst