Lorlu Poğaça
(12 adet)
150 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
1/3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya
İçine : Lor
Üzerine sürmek için : 1 yumurta sarısı
Üzerine serpmek için : Çörekotu,susam
Yapılışı
Ilık suda maya ve şekeri eritip 10 dakika mayalanmaya bırakın.
Dİğer malzemeleri ekleyip yoğurun iyice özleşen hamuru ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 12 parçaya bölüp elinizle açıp lor koyun ve kapatın üzerine yumurta sürüp çörekotu ve susam serpin tepsisinde 30 dakika mayalandırın.
180 derecelik fırında pişirin.
Netten bulduğum bir poğaçaydı denedim güzel oldu iç malzemeyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz...