Lorlu Poğaça

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.844
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php

Lorlu Poğaça
(12 adet)

150 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
1/3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya

İçine : Lor
Üzerine sürmek için : 1 yumurta sarısı
Üzerine serpmek için : Çörekotu,susam

Yapılışı

Ilık suda maya ve şekeri eritip 10 dakika mayalanmaya bırakın.

Dİğer malzemeleri ekleyip yoğurun iyice özleşen hamuru ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.

Dinlenen hamuru 12 parçaya bölüp elinizle açıp lor koyun ve kapatın üzerine yumurta sürüp çörekotu ve susam serpin tepsisinde 30 dakika mayalandırın.

180 derecelik fırında pişirin.

Netten bulduğum bir poğaçaydı denedim güzel oldu iç malzemeyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz...
 

Ekli dosyalar

  • 454 021.jpg
    454 021.jpg
    83,6 KB · Görüntüleme: 142

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst