Lütfen çocuğunuza bunları öğretin...

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
BİR ÇOCUĞA AİLEDE NELER ÖĞRETİLİR?

_Gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşmayacağını,

_Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden ‘’neden ben değil o’’ demeden,

_Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini,

_Herşeyin bir sonu olduğunu, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu, kitaplardan keyif almasını, okumayı sevmesini öğret ona,

-Mümkün oldukça ona bilgisayarı geç al, ona kendisi ile baş başa kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona sıkılıp da kendini yönlendirmeyi bulmasını,

-Doğaya götür onu hayvanlardan korkmamasını gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın gizemini bulmasına yardımcı ol. Yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla.

-Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona,

-Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret, başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamak gerektiğini… Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret… Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.

-Hayatı sorgulamayı öğret ona…Bilginin en büyük güç olduğunu öğret.

-Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını,

-Günün birinde yaptıkları değil yapamadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret ona,

-Basit yaşamasını gerektiğni öğret ona çay içmekten keyif almayı,

- ‘’istemiyorum, hayır’’ demeyi öğret ona istediğnde ise ‘’istiyorum’’ demeyi,

-Sevdiğinde ise ‘’seni seviyorum’’ diyebilmeyi öğret ona,

-Sorgusuz sevmeyi…El yazması ile notlar tutmayı…lafı dolandırmamayı…

-Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, dostluğun kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona.

-İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret ona,

-Ama en çok da kendini sevmesini öğret ona, Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini…Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini…

-Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona,

-Kendini geliştirmesini, güzel vasıflarla süslemesini, aranılan,güvenilen kaliteli bir insan olmasını…

NOT: MİNE İZGİ'nin ''Oğlumu Yetiştiriyorum'' kitabından alıntı..

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
-Ama en çok da kendini sevmesini öğret ona, Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini…Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini…

çok güzel bi paylaşım canım sağol

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
4dörtlük anne baba olmaya biliriz
ama elimizden geldigince kizimiza dogruyu yalnisi
özelliklede sevmeyi sevilmeyi
ögretmeye calisiyoruz
dilerimki iyi örnek oluruz yavrumuza
canim harika biir paylasim
tüm kalbimle tsk ederim:hhhhhh::eek::iloveyou:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
önçe kendimize öğretmeliyizki sonra evlatlarımıza

Kesinlikle katılıyorum burada yazılanlar sırf çocuklarımız için geçerli olmamalı,öncelikle bizler burada yazılı olanları uygulayalımki,çocuklar zaten anne ve babalarını örnek aldıkları için onlarda bizlerin bu uygulamalarından alacaklardır diye düşünüyorum..
Öncelik bizler yapalım,çocuklarımız zaten bizlerin aynası olacaktır.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
_Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini,

Bu önemli bence.

Tepki
92
Hepside çok güzel doğru şeyler teşekkürler paylaşımın için, inşallah öğretebiliriz çocuklarımıza

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
-Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret, başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamak gerektiğini… Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret… Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.

çok güzel teşekkürler canım:eek:ys:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar