Lys sonuçları açıklandı 11 bin aday sıfır çekti

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215

i.php

LYS sonuçları açıklandı! 11 bin aday sıfır çekti!
Sınavları düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Yarımağan LYS sonuçları hakkında bilgi verdi.
11 bine yakın adayın sıfırın altında puan aldığı LYS'de; 784 bin aday 180 puan barajını geçti. 215 bin aday ise her üç puan türünde 180 barajını aştı.

Sınavda, TM ve FM grubunda kızların; TS grubunda ise erkeklerin daha başarılı olduğu kaydedildi.

Başarı oranı en yüksek okullar fen ve özel fen liseleri; en düşük olanlar ise meslek liseleri oldu...MF'de Kırşehir, Kilis ve Gümüşhane; TM'de Sinop, Kilis ve Niğde; TS'de ise Bitlis en başarılı iller arasında yer aldı...

TM'de en başarısız iller Hakkari, Artvin, Tunceli ve Mardin oldu...

LYS'de sürprizi ise Bitlis yaptı. TS'de en başarıl il oldu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları sonucunda (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4 puan türlerinde İzmir Fen Lisesinden Arman Özdemir, TM1, TM2, TM3 puan türlerinde İstanbul Özel Fatih Lisesinden Mustafa Raşit Akınalp ve TS1, TS2 ve DİL1, DİL2, DİL3 puan türlerinden İstanbul lisesinden Cihan Mercan'ın 500 tam puan alarak sınavda birinci olduğunu bildirdi.

Dil-1, Dil-2 Fransızca puan türü birincisi Galatasaray Lisesi'nden Ayşe Aylin Kaya, Dil-3 Fransızca puan türünün birincisi ise Galatasaray Lisesi'nden Çağla Yasa oldu. Dil-1 ve Dil-2 İngilizce puan türünden Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Yusuf Arman birinci, Dil-3 İngilizce puan türünden ise Ankara Fen Lisesi'nden Erol Can Bayraktar birinci oldu.

Milliyet

Alıntıdır

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Canım haklısın eğitim sistemindeki eksiklikler kadar ben gençlerin bazılarının gidişatını beğenmiyorum.Herşey hazır önüne gelen ve boşvermiş bir gençlik.Hepsini demiyorum tabi de maalesef birçoğu böyle

öyle de sonuöta yetiştirmeden kaynaklanıyor aile de suçlu okulda bu konuda.. okullarda çocukların ideali yok ki...ekmek elden su gölden hiç büyümicem hep annem babam bana bakacak ben aylaklık yapıcam sanıyolar....kardeşimden biliyorum lise2 ye geçti bu sene ne ders çalışası var ne bi işe girip çalışası var takılayım kafama göre die bakıyo:alsana:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar