Mafiş Tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Mafiş Tatlısı

-1 Su bardağı çekilmiş ceviz
-1 Su bardağı nişasta
-1 paket kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-3.5 Su bardağı un

Şurubu için:
-1.5 Su bardağı toz şeker
-2 Su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
Çukur bir kaba unu alarak, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz (kulak memesi kıvamında). Hamuru iki parçaya bölüyoruz ve üzerine bez örterek yarım saat dinlendiriyoruz. Toz şeker ve suyu birlikte kaynatıp limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Tekrar dinlenmiş hamura dönerek üstüne nişasta serperek hamuru kalın bir yufka şeklinde açıyoruz. Yufkaları iki kenarından tutup hafif sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz ve soğuk şuruba atıyoruz.

Alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • mafis.jpg
    mafis.jpg
    48 KB · Görüntüleme: 69

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
arap tatlisi sanirim isminden öyle anladim
yalniz görüntüyle tarif birbirine uymuyor:acep:
büyük yufka seklinde acip kizartin diyor ama görüntü tulumba tatlisini andiriyor:nk:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
arap tatlisi sanirim isminden öyle anladim
yalniz görüntüyle tarif birbirine uymuyor:acep:
büyük yufka seklinde acip kizartin diyor ama görüntü tulumba tatlisini andiriyor:nk:


Ben yufka kısmını şöyle anladım açıp iki kenarını tutuyorsun ya (baş parmak ve işaret parmağınla) görüntü otomatikman akordeon gibi oluyor o zaman sonrada kızgın yağa atıyorsun bu şekil anladım....
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
Harika görünüyor paylaşım için teşekkürler nk cim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst