MAKLUBA:
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 soğan 2,5 su bardağı (500 gr) pirinç 1 çorba kaşığı köri baharatı ve çeşitli baharatlar Tuz Tamamlama 1 kg patlıcan 3 domates Kızartma yağı
Hazırlanışı:
Et pişirme: 1- Küçük bir tencerede, bir kaşık sıvı yağla kuşbaşı etler 3-4 dk kavrulur. 2- Soğan soyulup yemeklik doğranır ve etlere eklenir. 3- 3-4 dk daha kavrulduktan sonra üzerine 1 litre su dökülüp kaynatılır ve baharatlar eklenir. 4- Kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte 30 dk civarı pişirilir. 5- Et pişedursun. Pirinç hazırlama: 1- Pirinç ayıklanıp, ılık suyla, 30 dk ıslatılır. Etin içine eklenip etli pilav pişirilir. Patlıcan hazırlama: 1- Patlıcanlar alacalı soyulup 1 cm kalınlıkta verev kesilir. 2- Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılıp iyice süzüldükten sonra, fazla yağları gitsin diye, emici kağıt üzerine yayılarak konur. Maklubayı tamamlama: 1- Fırına girebilir bir helvane tencerenin içi yağlanır. 2- Domatesler 0,5 cm kalınlığında dilimlendikten sonra, tencerenin dibine döşenir. 3- Domateslerin üzerine ve tencerenin kenarına gelecek şekilde, patlıcanlar bir kat döşenir. 4- Patlıcanların üzerine etli pilav dökülüp düzlenir. 5- Pilavın üzerine kalan patlıcanlar döşenir. 7- Kapağı kapatılıp 180 derecede kızdırılmış fırına verilerek 35 dk civarı pişirilir. 8- 10 dk dinlendirildikten sonra bir servis tepsisine çevrilerek tencereden çıkartılır.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 soğan 2,5 su bardağı (500 gr) pirinç 1 çorba kaşığı köri baharatı ve çeşitli baharatlar Tuz Tamamlama 1 kg patlıcan 3 domates Kızartma yağı
Hazırlanışı:
Et pişirme: 1- Küçük bir tencerede, bir kaşık sıvı yağla kuşbaşı etler 3-4 dk kavrulur. 2- Soğan soyulup yemeklik doğranır ve etlere eklenir. 3- 3-4 dk daha kavrulduktan sonra üzerine 1 litre su dökülüp kaynatılır ve baharatlar eklenir. 4- Kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte 30 dk civarı pişirilir. 5- Et pişedursun. Pirinç hazırlama: 1- Pirinç ayıklanıp, ılık suyla, 30 dk ıslatılır. Etin içine eklenip etli pilav pişirilir. Patlıcan hazırlama: 1- Patlıcanlar alacalı soyulup 1 cm kalınlıkta verev kesilir. 2- Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılıp iyice süzüldükten sonra, fazla yağları gitsin diye, emici kağıt üzerine yayılarak konur. Maklubayı tamamlama: 1- Fırına girebilir bir helvane tencerenin içi yağlanır. 2- Domatesler 0,5 cm kalınlığında dilimlendikten sonra, tencerenin dibine döşenir. 3- Domateslerin üzerine ve tencerenin kenarına gelecek şekilde, patlıcanlar bir kat döşenir. 4- Patlıcanların üzerine etli pilav dökülüp düzlenir. 5- Pilavın üzerine kalan patlıcanlar döşenir. 7- Kapağı kapatılıp 180 derecede kızdırılmış fırına verilerek 35 dk civarı pişirilir. 8- 10 dk dinlendirildikten sonra bir servis tepsisine çevrilerek tencereden çıkartılır.