Makluba

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
MAKLUBA:
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 soğan 2,5 su bardağı (500 gr) pirinç 1 çorba kaşığı köri baharatı ve çeşitli baharatlar Tuz Tamamlama 1 kg patlıcan 3 domates Kızartma yağı
Hazırlanışı:
Et pişirme: 1- Küçük bir tencerede, bir kaşık sıvı yağla kuşbaşı etler 3-4 dk kavrulur. 2- Soğan soyulup yemeklik doğranır ve etlere eklenir. 3- 3-4 dk daha kavrulduktan sonra üzerine 1 litre su dökülüp kaynatılır ve baharatlar eklenir. 4- Kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte 30 dk civarı pişirilir. 5- Et pişedursun. Pirinç hazırlama: 1- Pirinç ayıklanıp, ılık suyla, 30 dk ıslatılır. Etin içine eklenip etli pilav pişirilir. Patlıcan hazırlama: 1- Patlıcanlar alacalı soyulup 1 cm kalınlıkta verev kesilir. 2- Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılıp iyice süzüldükten sonra, fazla yağları gitsin diye, emici kağıt üzerine yayılarak konur. Maklubayı tamamlama: 1- Fırına girebilir bir helvane tencerenin içi yağlanır. 2- Domatesler 0,5 cm kalınlığında dilimlendikten sonra, tencerenin dibine döşenir. 3- Domateslerin üzerine ve tencerenin kenarına gelecek şekilde, patlıcanlar bir kat döşenir. 4- Patlıcanların üzerine etli pilav dökülüp düzlenir. 5- Pilavın üzerine kalan patlıcanlar döşenir. 7- Kapağı kapatılıp 180 derecede kızdırılmış fırına verilerek 35 dk civarı pişirilir. 8- 10 dk dinlendirildikten sonra bir servis tepsisine çevrilerek tencereden çıkartılır.
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Çok değişik bir yemeğe benziyor.
Daha önce hiç duymadım.Denemek isterim ama becerebilirmiyim bilmem ki yapılışı sanki beceri istiyor.
Emeğine sağlık.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst