Makyajın ipod’u: Fred Farrugia

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
8 yıl Lancôme’un artistik direktörlüğünü yaptıktan sonra Fred Farrugia, kendi adını taşıyan markasıyla kozmetik dünyasındaki yerini aldı. Fred Farrugia ürünleri Sephora’larda satışa sunuldu. Bu ürünlerin farkına hatta farklarına gelince...

fred200yrni.jpg

Yepyeni bir makyaj markası ile tanıştım. Hatta markanın yaratıcısı Fred Farrugia ile. 5 yıldır üzerinde çalıştığı markasının ürünlerini tek tek tanıttı. Rengiyle çeşidiyle tam 104 palet. Fondöten, pudra, kapatıcı, göz farı, ruj, allık, rimel... Rengarenk...

Farından allığına kadar tüm malzemelerin mükemmel bir görünümü var. Taşınabilir ve kişiselleştirilebilen bir makyaj serisi aslında. Biz kadınların ayna kullanmadan bile rahatlıkla uygulayabileceği günlük pratik ürünler modern ve sade makyaj paletlerinde sunuluyor... Paletler, cesur tasarımlarıyla dikkat çeken yetenekli Ora-Ito’nun eseri. İsviçre çakısını andırıyor; tek bir hareketle kolayca çıkartılıp tekrar takılabilen, modüllerden oluşan, değişken ve genişletilebilir bir makyaj setini içeriyor kreasyon.

Makyaj aynası, fondöten, allık, göz altı kapatıcı, ikili göz farı ve ruj yani 6 paleti üstüste geçirip tek bir blok halinde taşıyabiliyorsunuz çantanızda. Bir bakıma kendi makyaj çantanızı seçtiğiniz modüllerle siz yaratıyorsunuz. Bu seti sağ elinizde tutarak otomobil kullanırken bile makyajınızı tazelemeniz mümkün.

Minerallerle zenginleştirilmiş fondöten ve allıklar, balmumu içeren rujların dokuları da bir hayli ince... Ayrıca fondötenler yakada iz bırakmıyor, rujlar ise kolay kolay etkisini yitirmiyor. Mutlaka denemelisiniz. Daha detaylı bilgi için Fred Farrugia adresini de ziyaret edebilirsiniz.

iawwdROhqYg.jpg

“Makyaj kamuflaj değildir!”

Sizin için makyaj nedir?

Benim için makyaj bir aksesuar... Kadının kişiliğini tanımlayan ve ifadesini destekleyen, anlam kazandıran bir aksesuar ama kesinlikle kamuflaj olarak değerlendirmemek gerekir.

Renkli makyaj dünyasının içine nasıl girdiniz?

Uzun hikaye.... 8 yaşına uzanıyor aslında. Renklere ve materyallere olan düşkünlüğüm, kaderim beni moda ve güzellik dünyasına sürükledi.

Lancôme’un eski artistik direktörüydünüz. Kendi markanızı yaratmaya iten neydi?

Lancôme’da çalıştığım 8 yılın sonunda öyle bir noktaya gelmiştim ki daha ileriye gitme durumum yoktu ve yoluma kendi markamı yaratarak devam etmeye karar verdim. Kadınların hayatını kolaylaştırmak, makyaja ve onu kullanan kadınlara özgürlük sağlamak arzusuyla yola koyuldum.

Markanızı yaratırken ilham kaynaklarınız neler oldu?

Kadınlar ve onların günlük ihtiyaçlarından ilham aldım.

Fred Farrugia’nın diğer markalara göre farkı nedir?

Öncelikle belirtmek isterim ki bu bir koleksiyon değil. Özgün konseptli çok yönlü bir marka. Marka dahil her şey yeni; dizayn, konsept, makyajı elinde yapabilme hissi ve özellikle de kimyasal içerikte kullanılan özel malzemeler. Marka baştan sona alışılmışın dışında bir yaklaşım. İlk bakışta sıradan makyaj ürünleriymiş gibi gelebilir insana ama aslında çok yenilikçi... İşte Fred Farrugia’nın farkı bunlarda yatıyor.

Ora-Ito’nun tasarladığı bu modern ve fonksiyonel makyaj paletlerinin yaratım aşamasında markanın yaratıcısı olarak sizin ne gibi bir etkiniz oldu?

Öncelikle ben konseptimi hazırlamıştım. Ora Ito ile karşılaştım ve ona konseptimi anlattım. Bütün ürünlerin bir arada toplanabilirliği, elde tutulabilir olması ve taşınabilir yani cebe, çantaya girmesi önemli ayıntılardı benim için. 2 gün sonra bana hazırladığı tasarımı gösterdi ve “tamam budur” dedim. Bir daha hiç dokunulmadı. Yani 5 yıldır tasarım hazırdı ancak şimdi tüketicinin karşısında.

fred_farrugia_is_my_hero_mode_une.jpg

2009-2010 kış makyaj trendini özetler misiniz?

Aslında şu aşamada trendlerden konuşmak güç benim için. Ben burada kadınlara çok renkli ve zengin içerikli bir marka sunuyorum. Memnun olmaları adına ihtiyaçlarına cevap veriyorum. Makyaj koleksiyonlarım daha sonra gelecek, işte o zaman trendlerden bahsedebiliriz. Lancôme’da da yaptığım gibi anlayışım, trendi takip etmemek ama kendi trendimi yaratmak olacak!

Ürünlerinizi nerelerden satın alabiliriz?

Dünyadaki tüm Sephora’larda satışa sunuldu.

Markanızın adıyla butik açmayı düşünüyor musunuz?

Evet çok kısa bir zaman sonra...

44 yaşında ve ikizler burcu olan Fransız Fred Farrugia’ya tercihlerini sorduk:

Karakter: Walt Disney, Pamuk Prenses
Tasarımcı: Jean-Paul Gaultier
Trend: Gerçeklik
Stil: Prada
Renk: Deniz mavisi

ALINTIDIR!..

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Bence harika bir tasarım.:eek:

Bir palette allık,far, ruj ne arasanız var. Hem de kendiniz yaratabiliyorsunuz. Lego gibi:D

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
bu markanın far paletlerini çok merak ediyorum. herkesde olması gereken bir paletmiş. istanbula gittiğimde mutlaka bakacağım bunlara...

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Benimde Inglot paletim bitsin böyle birşey alacağım :eek:ys:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar