Malatya-Pirpirim(semizotu ) çorbası yani

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php


tadı muhteşem güzle oluyo çok severimbir gün kendim yapıpta koyucam buraya...

1 kg. pirpirim (semizotu)
1/2 çay bardağı nohut
1/2 çay bardağı fasulye
1/2 çay bardağı kara mercimek
1 baş kurusoğan
2 kaşık kef
1 kaşık salça
3 yumurta kadar yağ
Akşamdan nohut, fasulye üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır. Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla pembeleştirilir. İçerisine kef ve salça ilâve edilir, tuz atılır, karıştırılır. Suyu, mercimeği konur. Mercimek haşlanınca ayrı ayrı haşlanmış olan nohut ve fasulye ilâve edilir. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış pirpirim ile birlikte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Arzu edilirse 2 yumurta kadar kıyma veya kavurma soğanla birlikte konabilir

ALINTIDIR...
 

Ekli dosyalar

  • 1798.jpg
    1798.jpg
    11,8 KB · Görüntüleme: 44

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst