Gamzenin Dunyasi
Yeni Üye
Kisin hangi meyve en cok tüketilir? Tabiiki Mandalina ya da Portakal.*
Gecenlerde canim Cheesecake cekti ve uzun zamandir yapmadigim icin Tarif Defterimi biraz karistirdim.
Cheesecake in tembel versyonunu bugün sizlerle tanitacagim.*
Mandalina ile tam bir kis tatlisi *ve damaklarimiza senlik oluyoru. Ne yazik ki kalorisi de oldukca yüksek,o yönden dikkatli olun...
Mandalinali Cheesecake
Malzemeler:
100 gr. Tereyagi (ya da Margarin)
200 gr. Seker
3 Yumurta
900 gr. süzme Yogurt
1 kutu Labne
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya Puding Tozu
1 Yemek Kasigi Irmik
1 Yemek Kasigi Limon Suyu
5 adet orta boy Mandalina
Yapilisi:
Mandalinayi soyun,temizleyin ve bölün.
Tereyagi eritin ve Seker ile iyice cirpin. Yumurtalarin beyazini ayirip köpürene dek cirpin.
Tereyagli sekere ekleyip özdeslene kadar tel yardimiyla karistirin. Yumurtanin sarilarini da ilave edin.
Süzme Yogurdu ve Labneyi, ardindan Puding tozu, Kabartma tozu ve Irmigi yavasca icine ekleyerek karistirin.
Limon Suyunu ve Mandalinalari bir tahta kasik ile ekleyip biraz karistirin.*
24 cm capinda kelepceli Pasta Kalibina dagitarak dökün.
(Not: Benim kalibim sizdirdigi icin yagli Kagit ile kapladim, siz Kalibi yaglarsaniz yeterlidir.)
Firini 150°C de isitin ve Cheesecake i 60 dak civarinda pisirin. Iyice kabarip üzeri nar gibi kizarmali. Süre dolduktan sonra Cheesecake i hafif acik kapisi ile firinda sogmaya birakin. Iyice sogmadan asla ne kaliptan alin ne de kesin,dagilir.
Zamaniniz varsa bir gece Buzdolabinda bekletin ki iyice sertlessin.
Dilerseniz üzerine Pudra Sekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun... asta
Gecenlerde canim Cheesecake cekti ve uzun zamandir yapmadigim icin Tarif Defterimi biraz karistirdim.
Cheesecake in tembel versyonunu bugün sizlerle tanitacagim.*
Mandalina ile tam bir kis tatlisi *ve damaklarimiza senlik oluyoru. Ne yazik ki kalorisi de oldukca yüksek,o yönden dikkatli olun...
Mandalinali Cheesecake
Malzemeler:
100 gr. Tereyagi (ya da Margarin)
200 gr. Seker
3 Yumurta
900 gr. süzme Yogurt
1 kutu Labne
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya Puding Tozu
1 Yemek Kasigi Irmik
1 Yemek Kasigi Limon Suyu
5 adet orta boy Mandalina
Yapilisi:
Mandalinayi soyun,temizleyin ve bölün.
Tereyagi eritin ve Seker ile iyice cirpin. Yumurtalarin beyazini ayirip köpürene dek cirpin.
Tereyagli sekere ekleyip özdeslene kadar tel yardimiyla karistirin. Yumurtanin sarilarini da ilave edin.
Süzme Yogurdu ve Labneyi, ardindan Puding tozu, Kabartma tozu ve Irmigi yavasca icine ekleyerek karistirin.
Limon Suyunu ve Mandalinalari bir tahta kasik ile ekleyip biraz karistirin.*
24 cm capinda kelepceli Pasta Kalibina dagitarak dökün.
(Not: Benim kalibim sizdirdigi icin yagli Kagit ile kapladim, siz Kalibi yaglarsaniz yeterlidir.)
Firini 150°C de isitin ve Cheesecake i 60 dak civarinda pisirin. Iyice kabarip üzeri nar gibi kizarmali. Süre dolduktan sonra Cheesecake i hafif acik kapisi ile firinda sogmaya birakin. Iyice sogmadan asla ne kaliptan alin ne de kesin,dagilir.
Zamaniniz varsa bir gece Buzdolabinda bekletin ki iyice sertlessin.
Dilerseniz üzerine Pudra Sekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun... asta