GÜLÇİN
Daimi Üye
Mandalinalı Tart
Malzemeler:
Tart hamuru için:
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
ilk önce yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaplarda çırpıyoruz.
Kar haline gelen aklara şekeri ve vanilyayı ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz.
yumurta sarılarınıda bu karışıma ilave ettikten sonra sıvı yağ ,un ve k.tozunuda ilave ettikten sonra bir süre daha düşük hızda çırpıyoruz.
Karışımı tart kalıbına döktükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Pişen tart ters çevirerek servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Tartımız soğurken bizde bu arada kremasını hazırlıyoruz bunun için;
Krema için:
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
Hazırlanışı:
İlk önce yarım paket kremşantiyi yarım su bardağı sütle çırparak kenara alıyoruz.
Daha sonra krema için gerekli malzemeleri vanilya hariç bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişen kremanın içine en son vanilyayı ilave ederek ocaktan alıyoruz.
Kremayı arada bir mikserle çırpmak süreti ile soğutuyoruz ve soğuduktan sonra içerisine krem şantiyide ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz.
krema hazır olduktan sonra tartımızın üzerine kremayı dökerek düzleştiriyoruz.
Üzerine mandalinaları diziyoruz.
Meyvaların kararmaması için iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürüyoruz.
Malzemeler:
Tart hamuru için:
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
ilk önce yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaplarda çırpıyoruz.
Kar haline gelen aklara şekeri ve vanilyayı ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz.
yumurta sarılarınıda bu karışıma ilave ettikten sonra sıvı yağ ,un ve k.tozunuda ilave ettikten sonra bir süre daha düşük hızda çırpıyoruz.
Karışımı tart kalıbına döktükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Pişen tart ters çevirerek servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Tartımız soğurken bizde bu arada kremasını hazırlıyoruz bunun için;
Krema için:
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için )
Hazırlanışı:
İlk önce yarım paket kremşantiyi yarım su bardağı sütle çırparak kenara alıyoruz.
Daha sonra krema için gerekli malzemeleri vanilya hariç bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişen kremanın içine en son vanilyayı ilave ederek ocaktan alıyoruz.
Kremayı arada bir mikserle çırpmak süreti ile soğutuyoruz ve soğuduktan sonra içerisine krem şantiyide ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz.
krema hazır olduktan sonra tartımızın üzerine kremayı dökerek düzleştiriyoruz.
Üzerine mandalinaları diziyoruz.
Meyvaların kararmaması için iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürüyoruz.