Manisa kebabı
Krebi için
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Sıvı yağ
İç harcı için
350 gram kuşbaşı et
1 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
2 adet biber
1 adet soğan
Defne yaprağı
Sarımsak
Tuz
Kekik
Sıvı yağ
Üzeri için
Kaşar peyniri
2 adet domates
Yapılışı:
Havuçlar, sarımsaklar ve soğanlar doğranarak salça ve etlerle beraber kavrulur. Baharatlar ve defne yaprakları eklenerek kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir. Krebinin malzemeleri çırpılarak küçük yanmaz bir tavada birer küçük kepçe dökülerek arkalı önlü olarak pişirilir. Pişen kreplerin içine birer kaşık et karışımından koyularak bohça halinde sarılır. Üzerlerine birer dilim kaşar peyniri ve birer dilim domates koyularak 180 derecelik fırında 15 dakika kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.