Mantarlı Mini Kumpir
Malzemeler:
•4 adet orta boy patates
•Ayçiçek yağı
•5 adet mantar
•1 su bardağı rendelenmiş kaşar
•4-5 dal taze kekik
•Tuz
•Karabiber
•Kimyon
Tarif:
•Patatesleri iyice yıkayın, ortadan ikiye bölün, içlerini oyun ve fırın kabına alıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 30 dakika pişirin.
•Çıkardığınız içleri bıçak yardımı ile ince kıyın. Tavanızı ocağa alın bir parça ayçiçek yağı koyarak tavanızı ve yağı ısıtın. Patatesleri yağda soteleyerek pişirin.
•Mantarlarınızı küpler olacak şekilde doğrayın, kavurduğunuz patateslere ilave edin. Mantar ve patatesleri iyice pişene kadar soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. 1 su bardağı rende kaşarın ¾ ünü patatesle mantara ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın.
•Patatesleri fırından çıkarın, hazırladığınız harçtan içerisine doldurun. Kalan rende kaşar peynirini üzerlerine serpiştirin taze kekikleri de kaşarların üzerine serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin.
Tarif: Arda’nın Mutfağı