incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 3 orta boy papates
- 6-8 adet mantar
- 3 diş sarımsak, ince doğranmış
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
Mantarları doğrayın. Patatesleri kabuğunu soyup jülyen (kibrit çöpü gibi) doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları içine atıp 1-2 kere çevirdikten sonra hemen ardından patatesleri atın. Sarımsakları yakmayın o yüzden ocağın ısısına ve hızlı haraeket etmeye dikkat edin. Patateslerin peşine mantarları atın. Mantarlar suyunu salıp pişmeye başladığı sırada biberiye, tuz ve karabiberi döküp bir 15 dakika kadar daha pişirin. Toplamda pişirme süresi 30-35 dakikayı buluyor.
Eğer pişirirken kurumaya balarsa, pişirme esnasında üzerine biraz su serpebilirsiniz.
Afiyet olsun !
ALINTI