incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
4 adet kabak
4 adet havuç
1 kavanoz kırmızı biber
1 kavanoz mısır
1 kavanoz mantar
1 kase turşulu yeşil zeytin
Dereotu
Sosu İçin :
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı
1 limonun suyu
1. Kabaklar ve havuçlar jülyen doğranır ve ayrı ayrı az sıvıyağda sotelenir.
2. Dereotu,turşulu zeytinler ve mantarlar incecik kıyılır.
3. Kırmızı biberler de jülyen doğranır.
4. Geniş bir kapta bütün malzemeler karıştırılır.
5. Sos malzemeleri de karıştırılır ve salataya ilave edilir.Arzu edilirse lavaş ile servis yapılır.Afiyet olsun.
ALINTI