Mantarlı ve pırasalı pirinç çorbası

T

tugceyildiz

Misafir
MANTARLI VE PIRASALI PİRİNÇ ÇORBASI

attachment.php


MALZEMELER
1 sap pırasa
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş
1 havuç, soyulmuş, dikine ikiye kesilmiş ve dilimlenmiş
8-10 bardak et suyu
2 çay kaşığı kuru kekik veya 2 çorba kaşığı taze kekik
3/4 bardak Amerikan pirinci
1 ½ bardak dilimlenmiş mantar


HAZIRLANIŞI
Pırasaların köklerini kesin ve atın. Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince doğrayın. Pırasa dilimlerini su değiştirerek kumlarından iyice ayıklayın. Zeytinyağını derin tabanlı bir tencere içinde kısık ateşte ısıtın. Pırasaları ve sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 20 dakika kadar pırasaların rengi soluncaya kadar pişirin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Isıyı en düşük dereceye getirin ve ağzı hafif açık olarak 3-4 saat pişirin. 2 saatten sonra düzenli olarak kontrol edin ve gerekliyse su ekleyin. Çok fazla eklemeyin yoksa çorba yavaş, uzun pişirmeyle elde ettiği kadifemsi dokusunu kaybedecektir.
 

Ekli dosyalar

  • Mantarlı ve Pırasalı Pirinç Çorbası.jpg
    Mantarlı ve Pırasalı Pirinç Çorbası.jpg
    58,4 KB · Görüntüleme: 63

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Mantar ve pirasayi cok severim.
Ama ikisini bir arada hic kullanmadim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst