Marenim için lokum tarifi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
4023630738_88f41cb02d.jpg

***PİRİNÇ LOKUMU***:cikolata::cikolata::cikolata:
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
YAPILIŞI
*Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.Bir saat bekletin
*Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
*Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilave edin ve birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
*Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın.
*Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin.
*Bir gece dolapta bekletin
*Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır.
Cahide’nin notu:Cinsine göre pirinçler su çekmede farklılık gösterebilir.Tepsiye döktüğümüz zaman cıvık bir kıvam değil bayağı katı bir kıvamı olmalı.Her şeye rağmen dilimlerken bıçağa yapışıyorsa her dilimden önce bıçağı soğuk suya batırın.Ha birde sevgipınarı hatırlatınca aklıma geldi.ben içine yağ koymadım.Eğer isterseniz bir kaşık kadar koyabilirsiniz.alıntı..
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
Ay ben bu tarifi neden daha önce görmedim teşekkürler mavişim:vecihi::vecihi::vecihi:
 
M

madesam

Misafir
ellerine sağlık ben şunu anlamadım nasıl çırpcaz elle mi yoksa iyice pürüzsüz olana kadar mikserle mi acaba?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst