Marmara,Ege ve Akdeniz'de şiddetli deprem

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
3 bölgeyi etkileyen deprem büyük korku yarattı.

İlk gelen bilgilere göre merkez üssü Gökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğü 7.2.
Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor.
İstanbul ve ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'da da halkı sokaklara döktü.
1248311752110.jpg

AFAD, Çanakkale'ye 90 km uzaklıkta meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.5 olarak belirtti.
Edirne'de deprem korkusuyla pencerelerden atlayan 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
AFAD'tan açıklama
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu, Şirinköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinli olduğunu bildirdi.

10'a yakın artçı meydana geldi. Saat 12:25'te 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 12:31'de Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. Artçıların devam edebileceğini bunların olası olduğu söylendi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

Milliyet

Gökçeada ve Şarköy'de yaralılar var

Depremin merkez üssü Gökçeada'nın batısı... Yararılar olduğu belirtiliyor. Depremi hissedenler sokaklara dökülürken, 5 kişinin kendini camdan attığı öğrenildi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin. Ada'da yıkılan evler olduğunu, yaralıların olduğunu halkın tedirginliğinin devam ettiğini söyledi.

GÖKÇEADA açıklarında meydana gelen depremde Gökçeada'da özellikle eski Rum evlerinde çatlak ve çatılarında göçmeler meydana geldiği öğrenildi. Bazı vatandaşların hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi olmak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı.

GENÇ KIZ DEPREM ANINDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi. Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi.

Depremin merkez üssü Gökçeada'nın batısı...
Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy’de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale’nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu. Gökçeada'da bazı çürük binaların çatılarında çökme oldu, 3 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülnur Gün, depremin Çanakkale'de çok şiddetli hissedildiğini belirtti. Gün, "17 Ağustos depremini İstanbul'da yaşamıştım. Kıyaslamam gerekirse, bu da aynı etkiyi uyandırdı burada. İnsanlar sokaklarda, ağlayanlar var. Dere yatağında olan bölgelerde çok daha fazla hissedildiğini tahmin ediyorum" dedi.

Milliyet

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840

Tek hissettiğim baş dönmesi oldu yerimden kalktım sallantıyı depreme yoramadım bayılacağım sandım..Yan tarafta ki eczaneye yardım etsin diye gitmek için ayaklanınca kapıda daha çok başım döndü ve düşerim diye koltuğa oturdum yer kayıyordu adeta telefonu açıp ahmeti arayacaktım ki telefon çaldı ahmet korkma sakın derken gözüm raflara ilişti fena şekilde sallanıyordu işte tam o an anladım deprem olduğunu ve paniklemeye başladım..Ama çok korktuk çok.Allah bizi büyük bir tehlikeden korudu.Denizde değilde karada olsaydı belkide bu satırları yazamayacaktık..Geçmiş olsun diliyorum tüm vatandaşlara.Ben çok korktum :uzgun:

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Herkes 17 Ağustostaki gibi oldu diyor :acep: o zaman fena korkmuştum

Ben 17 ağustos depremini yaşamadım ama bu deprem çok sersemletti beni..Adeta kafayı yedirtiyor Allahım sabır versin böyle durumlarda nasıl davranacağımız çok önemli ..Benim hala başım dönüyor ve hızlı hızlı nabzım atıyor..O an gerçekten hiçbirşey düşünemedim ben deprem oluyor ve ben başım döndü diye çıkmıyorum geri dükkana giriyorum kafam çok karışık hala bir tuhafım :S

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
17 Ağustosta derinden tuhaf bir ses gelmişti zaten o anda salondaki avizemizin bir sallanışı vardı hiç unutmam zaten onu görünce tutuşmuştum :iyyyy: herkese çok geçmiş olsun bir daha olmasın inşallah artçılar sürecekmiş

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
17 Ağustosta derinden tuhaf bir ses gelmişti zaten o anda salondaki avizemizin bir sallanışı vardı hiç unutmam zaten onu görünce tutuşmuştum :iyyyy: herkese çok geçmiş olsun bir daha olmasın inşallah artçılar sürecekmiş

17 ağustosu yaşadın mı sen

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
İstanbul'daki halini yaşadım hatta uykum çok hafiftir ilk yavaş yavaş gelişinde hissedip uyandım bir durdum başladığı anda da bir fırladım nk alarmı herkes benden duyup uyandı :D kaç zaman evde kalamamıştık sokaklar insan doluydu kimse eve giremiyordu sürekli şiddetli artçı oluyordu :acep: var ya bir ara dışarıda oturuyoruz önümüzde sokak köpeği var şapşi şapşi dolanırken bir an kulaklarını dikip durdu birkaç saniye sonra şiddetli artçı olmuştu aslanım benim nasılda anlamıştı o kadar gürültüde...

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Deprem sonrası uzmanlardan ilk açıklama

Deprem Uzmanı Okan Tüysüz, sarsıntının hemen ardından ilk bilgileri şöyle açıkladı:

"Telefonların kesilmesi sebebiyle rasathaneye ulaşılamıyor. Benim şu an ulaştığım bilgi, Gökçeada açıklarında, Gökçeada'nın biraz batısında meydana gelen 6.4 büyüklüğünde tek bir deprem olduğu. Hissettiğimiz de tek bir deprem, iki deprem olduğunu zannetmiyorum. Deprem Kuzey Anadolu fayı üzerinde gerçekleşti. Bu fay, Saros Körfezi'nden çıktıktan sonra Yunanistan'a doğru uzanıyor. Deprem de bu uzantı üzerinde meydana geldi. Şu an için ulaşabildiğimiz tek bilgi bu."

"EGE VE MARMARA'DA TSUNAMİ OLABİLİR"

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem sürpriz değil. 15-20 km'lik kırık oluşmuş olabilir. Öncü deprem gibi gözükmüyor. Ege'de tsunami olabilir." dedi.

Sabah

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
İstanbul'daki halini yaşadım hatta uykum çok hafiftir ilk yavaş yavaş gelişinde hissedip uyandım bir durdum başladığı anda da bir fırladım nk alarmı herkes benden duyup uyandı :D kaç zaman evde kalamamıştık sokaklar insan doluydu kimse eve giremiyordu sürekli şiddetli artçı oluyordu :acep: var ya bir ara dışarıda oturuyoruz önümüzde sokak köpeği var şapşi şapşi dolanırken bir an kulaklarını dikip durdu birkaç saniye sonra şiddetli artçı olmuştu aslanım benim nasılda anlamıştı o kadar gürültüde...

Allahım kimseye yasatmasın çok zor amcam anlatıyordu depremi hisseder hissetmez kalkmış yerinden koşarak çıkmış dışarı o ikitellideydi.Bir bakmış sadece iç çamasırı var :D koşarak geri çıkmış tekrar giyinmiş o korkuda o sallantıda nasıl gittiyse :D

Ya hayvanlar anlıyor kuşlar çok öttü demişler kuş sahipleri köpekler uluyormuş felan Allahım beterlerinden korusun

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.844
Hadi ya çok fena olmuş :D zaten bir gündüz oldu herkes üstüne ne bulduysa geçirmiş gibiydi biz kuzenle çok gülmüştük eşorfman üstüne ışıltılı abiye tişört giymiş kırk yıl onu konuşmuştuk :hihi: ama ben fenaydım bende bir çanta vardır küçük ama ne ararsan var keşke yanımıza radyo alsaydık diyorlar tak benim çantadan çıkıyor su diyorlar çıkıyor yara bandı deniyor o da var ama bilinçli koymamıştım hep içinde olan şeylerdi :hihi:

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Hadi ya çok fena olmuş :D zaten bir gündüz oldu herkes üstüne ne bulduysa geçirmiş gibiydi biz kuzenle çok gülmüştük eşorfman üstüne ışıltılı abiye tişört giymiş kırk yıl onu konuşmuştuk :hihi: ama ben fenaydım bende bir çanta vardır küçük ama ne ararsan var keşke yanımıza radyo alsaydık diyorlar tak benim çantadan çıkıyor su diyorlar çıkıyor yara bandı deniyor o da var ama bilinçli koymamıştım hep içinde olan şeylerdi :hihi:

Aslında çok lazım acil durum çantaları..Her zaman gerek duyuyor insan..Ne olur ne olmaz bende bir an önce hazırlayım..Önemli olan ne varsa doldurayım :D
Senin böyle bir şey yapmış hazırlamıs olmana hiç şaşırmadım sen sorumlu ve düzenli bir kızsın :eek:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
17 Ağustos depremini hiç hatırlamıyorum.Yaşımın küçüklüğünden mi bilmiyorum ama bugün yaşadığımı korkuyu ömrüm boyunca unutamam.Benimde başım döndü sallanma esnasında.Çok garipti kötüydü ... Hepimize geçmiş olsun.Rabbim beterinde kourusn en kötüsü böyle olsun inşallah...

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
17 Ağustos depremini hiç hatırlamıyorum.Yaşımın küçüklüğünden mi bilmiyorum ama bugün yaşadığımı korkuyu ömrüm boyunca unutamam.Benimde başım döndü sallanma esnasında.Çok garipti kötüydü ... Hepimize geçmiş olsun.Rabbim beterinde kourusn en kötüsü böyle olsun inşallah...

Çok ciddi dönüyor değilmi insanın kanı çekiliyor benden baska kimse hissetmedi sandım baş dönmesi ama sende hissetmişsin..Sersem gibiyim ben hala basım zonkluyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar