Figenarmend
Yeni Üye
Arkadaşlar mutlaka deneyin şahane bir lezzet hem de farklı
malzemeler :
200 gr un
1 yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
125 gr tereyağı
1 çay bardağı pudraşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
1 damla acıbadem esansı
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ahududu marmeladı
yapılışı :
* Yumurtayı mikserde iyice çırpın. Buzdolabından çıkmış tereyağını küp küp kesin.
* Ahududu marmeladıyla cevizi bir kasede karıştırın.
* Derin bir kaseye elediğiniz unu, pudraşekerini, ince çekilmiş bademi ve şekeri ekleyin. Çırpılmış yumurta ve tereyağını ekleyip bir iki tur yoğurun.
* Hamuru top şekline getirip üzerine ıslak bez örtün buzdolabında 1 saat bekletin.
* Süre dolduktan sonra hamurun üçte birini kenara ayırın. Kalan hamuru küçük tart kalıplarına kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
* Kabarmaması için kalıba döşediğiniz hamuru kürdan ile birkaç yerinden delin.
* Kalan hamura 1 portakalın kabuklarını ekleyip tekrar yoğurun, ince yuvarlak hamurlar hazırlayın.
* Tartoletleri önceden ısıtılmış fırında 200 derece’de 10 dakika kadar pişirin, fırından çıkardığınız tartoletlere marmeladı paylaştırın.
* Üzeri için ayırdığınız hamurlarla kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın, tekrar sıcak fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun…
malzemeler :
200 gr un
1 yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
125 gr tereyağı
1 çay bardağı pudraşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
1 damla acıbadem esansı
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ahududu marmeladı
yapılışı :
* Yumurtayı mikserde iyice çırpın. Buzdolabından çıkmış tereyağını küp küp kesin.
* Ahududu marmeladıyla cevizi bir kasede karıştırın.
* Derin bir kaseye elediğiniz unu, pudraşekerini, ince çekilmiş bademi ve şekeri ekleyin. Çırpılmış yumurta ve tereyağını ekleyip bir iki tur yoğurun.
* Hamuru top şekline getirip üzerine ıslak bez örtün buzdolabında 1 saat bekletin.
* Süre dolduktan sonra hamurun üçte birini kenara ayırın. Kalan hamuru küçük tart kalıplarına kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
* Kabarmaması için kalıba döşediğiniz hamuru kürdan ile birkaç yerinden delin.
* Kalan hamura 1 portakalın kabuklarını ekleyip tekrar yoğurun, ince yuvarlak hamurlar hazırlayın.
* Tartoletleri önceden ısıtılmış fırında 200 derece’de 10 dakika kadar pişirin, fırından çıkardığınız tartoletlere marmeladı paylaştırın.
* Üzeri için ayırdığınız hamurlarla kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın, tekrar sıcak fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun…