Marul ile gelen sağlık

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....


Sofralarımızın vazgeçilmezi salataların değişmez yeşilliği, her mevsim üretilebilen, şekil ve yapısal olarak form zengini marul ile lezzeten sağlığa birkaç öneri…

Besin değerini çabuk kaybettiği için marulu en kısa zamanda tüketmelisiniz. Buzdolabınızda gazete kağıdına sararak saklarsanız daha uzun süre dayandığını göreceksiniz.

Anne sütünü arttırdığı bilinen marulu, özellikle hamile olan ve bebeğini emziren anneler iyice yıkadıktan sonra bolca tüketmeliler.

Marulu suda kaynatıp blender’dan geçirerek lapa haline getirin. Çıbanlara sürüldüğünde iyi geldiğini fark edeceksiniz.Göbek marulun yapraklarını düzgünce koparıp, çukur bir kaseye yerleştirin. Ortasına hazırladığınız salatayı aktararak şık bir sunum yapın.

Kalsiyum, A, C, B, D, E vitamini içeren marul, çocukların gelişmesinde etkin özelliklere sahiptir. Bu nedenle çocuklarınızın bol miktarda tüketmelerini sağlayın.

Marulu, mayonez, yoğurt ve haşlanmış tavuğun göğüs etiyle karıştırarak nefis bir salata hazırlayabilirsiniz.

Aldığınız marulu önce sirkeli suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkadıktan sonra salatalarınızı yapın.

Göbek marulun yaprakları ile yapacağınız salatanızı, ortasına göbek marulun iç kısmından çıkan küçük yapraklı çiçek kısmını yerleştirerek süsleyebilirsiniz.
Uzun marulun yapraklarını ayırın. Geniş ve uzun bir bardağa ya da kadehe bol miktarda limon suyu ilave edin. Marulları bu kadehe yerleştirerek masanızda hem lezzetli hem de şık bir sunum yapın.

Top, kıvırcık ve uzun çeşidi olan marul yaprakları ile yemeklerinizi, mezelerinizi, kanepelerinizi veya aperatiflerinizi süsleyebilirsiniz.
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
salata yaparım yoğurtlu çok sever eşim ama çabuk çürüyo ya dolapta olmasına rağmen o yönden sinir oluyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst