Masum Ayrılıklarım Vardı .
Çocukluğumda yaşadığım o masum ayrılıkları özledim. Anaokulunda öğretmenimi öğle yemeğine giderken görürsem, o dönene kadar ağlardım.
Masum Ayrılıklarım Vardı .
Çocuklukla gençlik arası bir yerlerde Küçük Emrah şöhret oldu, televizyon daha yeni renkli gösteriyordu sanırım, konserini yayınladıklarında, yere bağdaş kurar kucağıma bir yastık alır, o Ayrılamam şarkısı söyledikçe ben ağlardım.
Zaman geçtikçe en sevdiğim filmlerin bitiminde son yazısı görmeye üzüldüm. İlk flört ettiğim çocuk, o akşam camın önünden geçmedi diye üzüldüm. O zaman ayrılık dediğin bunlardı.
Şimdi neler oldu, ben niye bu kadar büyüdüm? Hepimiz mi değiştik, hepimiz mi kirlendik? En son seviştiğim adam neden aramadı? En son seviştiğiniz kişi, telefon numaranızı almadı mı?İçimi çok acıtıyor yalnız insanlar görmek; yüreğimi sızlatıyor bütün kalabalıklarda hüzünlü bakışlarla yüz yüze gelmek.
Oysa mutlu olmalıydık! Teknoloji, medeniyet, eğitim, değişim, gelişim; bütün bunlar bize hizmet ediyor olmalılardı Hepimiz mutlu, üreten, keyifli ve değer katan bireyler olmalıydık. Sahip olduğumuz tüm gelişmeler bizim mutluluğumuza hizmet etmeliydi Beceremedik!
Biz sevmeyi beceremedik! Sahip olduklarımızı art niyete kullanmamalıydık. Başkalarının mutsuzlukları üstüne kurulmaya çalışılan mutluluklarımız olmamalıydı. Bencilce heveslerimiz için, bütün değerlerimizi yok etmemeliydik. İhaneti yetenek, kalleşliği iş bitiricilik zannetmemeliydik. Biz, elimizdeki bu kadar imkanla adam olmalıydık, insanlığımızı korumalıydık; yapamadık!
Kadın-erkek hepimiz, elimize geçirdiğimiz bütün kozları sonuna kadar kullandık. Açılmadık kapı, yıkılmadık yargı, geçilmedik yasak bırakmadık. Bırakmadık da iyi mi oldu?
Bal tutan parmağını yaladı veya öyle sandı. Bir gün bal bitti, tutan hiç farkında değildi ama parmağı gitti. Aşkları yalan saydı, dili yalan söyleyene sevdalananlar; aşkın da şerefi yerlerde sürüklendi.
O zaman ne demeli bilmem ki? Sezen Aksunun kulaklarını çınlatıp hep birlikte söyleyelim en iyisi: Eller günahkar, diller günahkar, bir çağ yangını bu bütün diller günahkar . Masum değiliz hiçbirimiz ..
Netten Alıntıdır.