Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
79238138292x440.jpg


Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları

Mayanın, su ile yoğrulan una karıştırılarak, elverişli ortamda dinlendirilmesi sonucunda kabarması işlemine 'mayalandırma' denir.

İçerik yapısına ve kullanım şekline göre farklılık gösteren başlıca 3 maya çeşidi vardır.

Yaş maya
Yapısında %70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır.

Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir.

Aktif kuru maya
Yapısında %12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da sıcak suda eritmek için idealdir.

Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir.

İnstant maya

Granül yapıya sahip instant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımı da oldukça pratiktir.

Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır.
Alıntıdır...
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
İnstant maya kullanımı en kolay olan maya
son zamanlarda hep bundan kullanıyorum:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst