Mayalı kol böreği
Yarım kg un.
1 yumurta.
1 yemek kaşığı yoğurt.
yarım paket yaş maya.
3 çay kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı şeker.
1 su bardağı ılık su.
Mayayı ılık suda eritip kabartın.
Bütün bu malzemeyi karıştırıp poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.15-20 dakika dinlendirin.Arasında kullanmak için 250 gr tereyağını ya da margarini eritip içine bir kaç kaşık sıvı yağ ekleyin.
İçi için 300 gr beyaz peynir..
Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve dikdörtgen şeklinde açın arasına ertilmiş yağın 4/1 sürün iki kenarını ortada birleştirerek katlayın sonra tekrar ikiye katlayın ve elinizde küçük bir dikdörtgen hamur olsun..
Diğer kalan 3 bezeyide aynı işlemi uygulayın.
Sonra hamurları tekrar dikdörtgen şekide açarak uzun kenarına ezilmiş beyaz peynirden koyun ve rulo şeklinde sarın.
Sonra bu ruloyu 6-7 santim uzunluğunda kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
yine 15-20 dakika mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürünve 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin..
biraz soğuduktan sonra afiyetle yiyin..
Afiyet olsun..
Kaynak : meleginmarifetler