![pişi+yapımı_.jpg pişi+yapımı_.jpg](https://www.hanimefendi.com/forum/data/attachments/11/11707-3837ecf4f123dcf2546bf9686b6d5ddb.jpg)
![pişi+yapımı_.jpg pişi+yapımı_.jpg](https://www.hanimefendi.com/forum/data/attachments/11/11707-3837ecf4f123dcf2546bf9686b6d5ddb.jpg)
Ekli dosyayı görüntüle 14401
bugün bu pişilerden yapacam :i:
tarif
Malzemeler:
3 su bardağı un+(1-2 yemek kaşığı un hamuru kıvama getirmek için)
1 su bardağı yoğurt (çok katı olmayacak)
1 adet yumurta
½ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Üç su bardağı unu yoğuracağımız kap içerisine alalım. Ortasını havuz şeklinde açalım. Havuzun ortasına yoğurdu ve yumurtayı ekleyelim. Karbonatı ve tuzu un üzerine serpiştirelim. Ve başlayalım yoğurmaya. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar. Malzeme listesinde verdiğim bir-iki kaşık unu bu kıvamı elde etmek için kullanabiliriz.
Ardından hamurdan portakal büyüklüğünde yumaklar koparalım.
Yumakları düzgünce iki elimizin ortasında yuvarladıktan sonra un ve merdane yardımıyla açalım
Hamurun kalınlığı 2-3 mm. Kalınlığında olmalı.
Daha sonra açtığımız hamuru su bardağı yardımıyla yuvarlak olarak kesip bol kızgın yağda kızartalım:nk: