Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek

Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek malzemeleri
200 ml ılık su
60 ml ılık süt
2.5 su bardağı ekmek unu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz ve sarımsaklı kaplama için
2 diş sarımsak (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek hazırlanışı
Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, süt ve suyu ekleyin. Hamuru 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Hamuru 15 parçaya bölüp şeritler halinde yuvarlayın. Her bir şeridi düğümleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, tereyağı ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız ekmekleri hazırladığınız karışıma bulayın. Servis yapın.
kadin&kadin
Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek malzemeleri
200 ml ılık su
60 ml ılık süt
2.5 su bardağı ekmek unu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Maydanoz ve sarımsaklı kaplama için
2 diş sarımsak (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Maydanoz ve sarımsaklı düğüm ekmek hazırlanışı
Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, süt ve suyu ekleyin. Hamuru 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Hamuru 15 parçaya bölüp şeritler halinde yuvarlayın. Her bir şeridi düğümleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, tereyağı ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız ekmekleri hazırladığınız karışıma bulayın. Servis yapın.
kadin&kadin