Malzemeler:
250 gr. kıyma
1,5 su b.ince bulgur
1 soğan
Karabiber
Kimyon
Tuz
Haşlamak İçin:
Tuz
Su
Kızartmak İçin:
Yumurta
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 250 gr.kıymayı alın. Üzerine 1.5 su bardağı ince bulgur ilave edin. Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin. Üzerine karabiber ,kimyon ve tuz ilave edin köfte harcını yoğurun. Daha sonra köfteden yassı şekli verin. Tencereye suyu alın ve suyun içine 1 tatlı kaışığı tuz ilave edin ve suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine köfeteleri ilave edin ve köfteleri pişirin. Haşlanan köfteleri tencereden çıkartın. Malatya köftelerini yumurtaya bulayın. Tavaya sıvıyağı alın ve yumurtaya bulanmış olan malatya köftelerini kızartın. Malatya köftesini servis tabağına alın ve domates,sivri biber ile servis edin
ALINTIDIR...