Kızlar evlendiğimden beri mercimek çorbasını bu anlatacağım tarife göre yapıyorum tam lokanta çorbası gibi oluyor ve misafirlerim tarifini istiyor sizinlede paylaşmak istedim
malzemeler
5 çorba kaşığı mercimek
1 adet orta boy havuş
1 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı üstü için nane
isteğe göre tuz
tenceremizde 3 parmak kalıcak şekilde su
hazırlanışı
orta boy tenceremize margarinimizi ve sıvı yağımızı koyuyoruz
yağ kızarınca salçamızıda ekleyip iyice yağla birlikte kavuruyoruz.
dikkat edin salça yanmasın sonra tenceremizin ağız kısmına 3 parmak kalıcak şekilde soğuk suyumuzu koyuyoruz
ve havuş ve patatesi küp küp doğrayıp tencerenin içindeki salçalı soğuk suya koyuyoruzz küp küp dediysem çok küçük doğramayın sonra ağzını yarı açık kalıcak şekilde kapatıp kaynamasını bekliyoruz
ve kaynayınca mercimeğimizide koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz pişmeye yakın tuzunu atıyoruz içindeki havuş ve patates haşlandığını kontrol ediyoruz ve haşlanmışsa iyice ateşteyken blendırımızla iyice karıştırıyoruz bir tane topak kalmasın kaşıkla kontrol edin patates havuş parçaları kalmışmı kalmışsa tekrar blandırdan geçirin ve 3 dk daha kaynatın ve altını kapatın üstüne nane serpip servis yapabilirsiniz
afiyet olsun
malzemeler
5 çorba kaşığı mercimek
1 adet orta boy havuş
1 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı üstü için nane
isteğe göre tuz
tenceremizde 3 parmak kalıcak şekilde su
hazırlanışı
orta boy tenceremize margarinimizi ve sıvı yağımızı koyuyoruz
yağ kızarınca salçamızıda ekleyip iyice yağla birlikte kavuruyoruz.
dikkat edin salça yanmasın sonra tenceremizin ağız kısmına 3 parmak kalıcak şekilde soğuk suyumuzu koyuyoruz
ve havuş ve patatesi küp küp doğrayıp tencerenin içindeki salçalı soğuk suya koyuyoruzz küp küp dediysem çok küçük doğramayın sonra ağzını yarı açık kalıcak şekilde kapatıp kaynamasını bekliyoruz
ve kaynayınca mercimeğimizide koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz pişmeye yakın tuzunu atıyoruz içindeki havuş ve patates haşlandığını kontrol ediyoruz ve haşlanmışsa iyice ateşteyken blendırımızla iyice karıştırıyoruz bir tane topak kalmasın kaşıkla kontrol edin patates havuş parçaları kalmışmı kalmışsa tekrar blandırdan geçirin ve 3 dk daha kaynatın ve altını kapatın üstüne nane serpip servis yapabilirsiniz
afiyet olsun