Mercimek Corbası-Resimli

Tepki
8.216
mercimek_corbasi.jpg

MALZEMELER

1 büyük fincan kırmızı mercimek

1 adet orta boy patates

1 çorba kaşığı salça

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tere yağ

yarım çay bardağı zeytin yağ

limon suyu

1 tatlı kaşığı un

tuz, nane, kırmızı biber

YAPILIŞI
Tenceremizin içine yağlarımızı koyup, küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz.

Rendelenmiş patatesimizi , yıkanmış kırmızı mercimklerimizi, tuzumuzu ve bahartlarımızı, unumuzu ve 2 su bardağı kadar suyumuzu koyup düdüklü tenceremizin ağzını kapatıyoruz.

10 - 15 dk piştikten sonra el blendırından çorbamızı geçirin. Servis yaparken limon suyu sıka bilirsiniz.

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
benim mercimek corbası tarifim
mercimek
patates
sogan
havuc
havuc ve patatesi ugrasıp rendelemenize gerek yok irice dograyın yeter yeteri kadar suyla püre olana kadar haslayın blendırdan gecirin
hic pütürsüz isterseniz birde süzgecten gecirin
unu kullanacagınız yagda kavurun sonrada mercimegi ilave edin gerektigi kadar su koyup karıstırarak pismesini saglayın isterseniz süt yada kremada koyabilirsiniz
size ölcü vermedim tavsiyem özellikle calısan hanımlar icin ne kadar cok yaparsanız okadar iyi olur diyorum blandırdan sonra kullancagınız kadarını alıp kalan mercimekleri
birer pisirimlik ayırıp buzdolabı posetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz geriye sadece un kavurmak kalıyor
baharatları servis esnasında koyarsanız daha iyi olur bazı baharatlar kaynadıgında tadı degisir istemediginiz sonuclar olur birde bakliyatlarda pismeden tuz kondugunda et gibi sertlesir pismesi zorlasır

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar