Hanımefendi.com
Daimi Üye
MALZEMELER
1 büyük fincan kırmızı mercimek
1 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tere yağ
yarım çay bardağı zeytin yağ
limon suyu
1 tatlı kaşığı un
tuz, nane, kırmızı biber
YAPILIŞI
Tenceremizin içine yağlarımızı koyup, küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Rendelenmiş patatesimizi , yıkanmış kırmızı mercimklerimizi, tuzumuzu ve bahartlarımızı, unumuzu ve 2 su bardağı kadar suyumuzu koyup düdüklü tenceremizin ağzını kapatıyoruz.
10 - 15 dk piştikten sonra el blendırından çorbamızı geçirin. Servis yaparken limon suyu sıka bilirsiniz.