Portakal Sulu Ördek
Ehl-i Keyf Hatunu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İki buçuk su bardağı su
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir çay bardağı ince bulgur
Tuz karabiber kimyon pul biber
Nane yeşil soğan maydanoz
Domates ve biber salçası
Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.
Soğanı yağda kavurup üstüne salçaları ekleyin. Baharatları ekleyin.
Bu karışımı mercimek bulgur karışımına döküp yoğurun.
Sonrası servis.
İki buçuk su bardağı su
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir çay bardağı ince bulgur
Tuz karabiber kimyon pul biber
Nane yeşil soğan maydanoz
Domates ve biber salçası
Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.
Soğanı yağda kavurup üstüne salçaları ekleyin. Baharatları ekleyin.
Bu karışımı mercimek bulgur karışımına döküp yoğurun.
Sonrası servis.