Metebolizma Hızınızı Ve Günlük Kalori Ihtiyacınızı Hesaplayın

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
52
Konum
samsun
****BOLİZMA HIZINIZI VE GÜNLÜK KALORİ İHTİYACINIZI HESAPLAYIN



metabolizma-hesap.jpgkalori-hesap.jpg

Kilonuzu 4,3 ile çarpın.
Sonucu 655 ile toplayın.
Boyunuzun (cm olarak) 4,7 ile çarpımını da ekleyin.
Daha sonra yaşınız ile 4,7 nin çarpımını diğerlerinin toplamından çıkarın.
İşte sabit ****bolizma hızınız...
(bkz: örnek tablo**)

Sabit ****bolizma hızınızla tablodaki size uygun değeri çarparak, almanız gereken günlük kalori miktarını bulun.

** Verilen örnekteki değerler, 27 yaşında, 1,70 boyunda ve 58 kilo ağırlığına bir kadına aittir.

İşte ****bolizma hızınızı, buna göre kalori ihtiyacınızı hesaplamanın yöntemi ve zayıflamanızı kolaylaştıracak sihirli öneriler

SIK AMA AZ YİYİN
Kilo vermenin sırrının, birdenbire yemeyi kesmek olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Sonuç olarak, ne kadar az yerseniz, vücudunuz da o kadar az kalori yakmak zorunda kalacaktır, öyle değil mi? Oysa durum çok farklı ne yazık ki: Aniden kalori almayı kestiğiniz anda, ****bolizmanız, yemeğin daha az alınacağını hisseder ve çalışmasını durdurarak, depodakileri kullanmaya başlar. Diğer taraftan da, daha sık ama daha az yerseniz, ****bolizmanız hızlanır ve gün boyunca hızlı çalışmaya devam ederek, kalori yakma işlemini sürdürür. "Yemek yemek ****bolizmanızın çalışmasını devam ettiren bir işlemdir çünkü vücudunuz sindirim işlemini yaparken, bir yandan da enerji harcar" diye açıklıyor Bonci. "Yaklaşık dört şatte bir, günde beş kere, 300-500 kalorilik öğünler sayesinde, ****bolizma gün boyunca hiç duraksamadan, tam gaz çalışacaktır

BOL BOL PROTEİN TÜKETİN
Protein, vücuttaki kalori yakma işlemini hızlandırır. Kimball, "Vücut, proteini sindirmek için, karbonhidrat veya yağları sindirmekten daha çok enerji harcar" diyor. Ayrıca protein, vücudun kas yapmasına ve kasları güçlendirmeye yarar. Vücudunuz ne kadar kaslı olursa, dinleniyor olsanız bile, o kadar çok kalori yakarsınız. Ayrıca, protein tüketimi sayesinde vücudunuz şekeri daha yavaş emer ve tatlı yedikten sonra kan şekeriniz aniden artmaz veya düşmez. Günlük yiyeceklerinizin yaklaşık yüzde 30 kadarını proteinli gıdalardan almaya özen gösterin. Yağsız balık, dana eti, hindi, tavuk, yağsız süt, yağsız yoğurt, yumurta, fasulye ve kuruyemiş tüketin.

ÇAY VEYA KAHVE İÇİN
Araştırmalar sıcak ve soğuk çaylarda bulunan bir antioksidan olan EGCG'nin, vücudun motorunu daha hızlı çalıştırdığını gösteriyor. Başka bir araştırmaya göre ise kadınlar, bir büyük fincan yeşil çay veya oolong çayı içerek, ****bolizmalarının iki saat boyunca, yüzde 4 veya yüzde 10 daha hızlı çalışmasını sağlayabiliyorlar. Normal çay kafein de içerdiği için ****bolizmanızı harekete geçirecektir. Kafein içeren diğer içecekler işe kahve, enerji içecekleri ve bazı gazlı içeceklerdir.

SABAHLARI KALKAR KALKMAZ KAHVALTI EDİN
"Sekiz saat veya daha fazla yemek yemediğiniz zaman, ****bolizmanız durur" diyor New Orleans'daki Ochsner's Elmwood Spor Merkezi diyetisyeni Molly Kimball ve ekliyor: "Kahvaltı etmek, ****bolizmanın tekrar çalışmasını sağlar. Sabahları yenmesi gerekenlerin içinde, yüzde 50 kompleks karbonhidratlar, yüzde 30 protein ve yüzde 20 yağ olması gerekir."

Kahvaltı için vaktiniz mi yok? Ne kadar yoğun olsanız da, buna vakit yaratmanız gerekir. Çok tahıllı bir dilim ekmek üstüne, fıstık ezmesi sürün veya peynir ile meyve yiyin. Daha yumuşak bir şey yemek istiyorsanız meyveli yoğurt da tüketebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst