Metin 2 oyunu yasaklandı

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215

i.php

Musa cinayetiyle dikkat çeken ''Metin 2'' oyunu yasaklandı!
Türkiye çapında yaklaşık 2 milyon kullanıcısı olan internet üzerinden oynan 'Metin 2' adlı oyuna yasak geldi.
Akşam'ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine artık 18 yaşından küçükler, oyunu oynayamacak.

Erzurum'da işlenen Musa Kang, cinateyinde 'Metin 2' adlı oyun çok konuşulmuş, küçük çocuğun oyun şifresi için kaçırılmış olabileceği iddia edilmişti. 'Metin 2' polisin de dikkatini çekti. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, birçok velinin çocuklarının oyunda gördüklerini hayata geçirdikleri, sopalarla şiddet uyguladıkları şikayetleri üzerine inceleme başlattı. Ardından bir rapor hazırlandı.

SAVAŞÇI SANIYORLAR
Uzman polislerin hazırladığı raporda, 'çocukların oyundaki karakterleri gerçek hayata taşıdıkları' belirtildi. Çocukların, 'gerçek dünyadan uzaklaşıp sanal dünyada yaşadıkları hissine kapıldıkları' vurgulandı. Raporda 'Metin 2' oynayan çocukların kendilerini savaşçı karakter olarak gördüğü bilgisinin de bulunduğu öğrenildi.

VALİLİKLER UYARILDI
Polis, hazırladığı bu raporu İçişleri Bakanlığı'na iletti. Bakanlık da Emniyet'in 'sakıncalı' bulduğu oyuna ilişkin 81 ilin valiliklerine bir yazı gönderdi. 18 yaşından küçüklerin 'Metin 2' oynamasının yasaklandığı, bu konunun üzerinde hassasiyetle durulması istendi.

Erzurum'da bir bağımlı tarafından öldürülen Musa Kang (14) kaybolduğunda 'Metin 2'de para mı kazandı, oyuncu şifresi çalması için mi kaçırıldı' şüphesi doğmuştu.

BMW veren bile vardı
İnternetİn online oynanabilen oyunlarından 'Metin 2'de savaşçıların seviye atlaması için oyuncunun ya 20 TL ya da bilgisayar başında en az 5 saat harcaması gerekiyor. Süper kahraman için 6-7 ay gerekiyor. Kimi oyuncuların hızla güçlenip sanal prestij için karakter satın aldıkları belirlenmişti. Bir tekstilcinin, güçlü kahraman için BMW'sini gözden çıkardığı açıklanmıştı.

Alıntı
23.12.09 16:33

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Bu oyun oyle bır furya kı ıstedıklerı kadar yasaklasınlar yıne de kımsenın uyacagını sanmıyorum.En basda anne babalar buna el atmalı evde pc basında cocuklarının neler yaptıklarını hangı sıtelere gırdıklerını cok ıyı bılmelıler.

Ben ınternet kafe ısletıyorum.Bu oyun zaten kafelerde bulunması yasak bır oyun.Ama ne yazık kı cocuklar evlerınde rahat rahat oynuyolar.Sadece bu oyun degıl cocukların uzerınden tıcaret yaptıgı bırkac oyun daha var.Ve bu tıcarete ne yazık kı yasak olmasına ragmen kafe ısletmecılerı de hem mekanlarında oynanmasına ızın vererek hem de bu tıcarete kendılerını de katarakkocaman katkıda bulunan ınsanlar var.

O yuzden bunu yapan ısletmecıler yuzunden yapmayanlar da zan altında kalıyor ve denetımlerde tabırı caızse kurunun yanında yas da yanıyor.Ayrıca bu oyunlar da yas sınırı da olmamalı.Tamamen yasaklanmalı.

OP
tatlıpozan

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215

Bizim evde çoktaaan yasak.Oğlum bir zamanlar çok özenmişti arkadaşları sürekli teşvik ettiler özendirdiler ama ben otoriteden taviz vermeeeeemm-kop-kop
Bizim evde kimse bu oyunu ve pc den okey oynayamaz:tokat::tokat::protesto::protesto:

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
açıyorum bu zamanın çocuklarına vahlar ola vahlar
çocuklar tabi şiddetlenirler böyle oyunlar varken
vallah ben çok temkinli davranıyorum çocuklar pc de oyun oynarlarken
bu ne cd si diye sorarım ve araştırmaya alırım bakarım tahmin ettiğim oyunlar değil maç ve basketbol ha tm derim bazen eşimle oynarız :)

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
ay hiçte bilmiyorum metin 2 oyununu ama zaten oyun sevmem oğlumda şiddeti sevmez allahtan istesede açmam böyle oyunları henüz 3,5yaşında ama ya araba yarışı oynar yada beraber pasta falan yaparız nette

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar