Mevsim alerjilerine iyi gelen yiyecekler

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Mevsim alerjilerine iyi gelen yiyecekler

Alerjenlere karşı vücudu korurken doktorunuzun yazdığı ilaçlar dışında bazı doğal yiyecekleri de yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

fft20_mf2091106.Jpeg

Mevsim alerjisi, bağışıklık sisteminin bazı maddelere karşı aşırı tepki göstermesiyle yaşanır. Alerjik olduğunuz bu maddeleri soluduğunuzda genellikle burunda kaşındı, yanma, akma, göz kapaklarında şişme, kuru öksürük ve baş ağrısı gibi belirtiler baş gösterir. Alerjenlere karşı vücudu korurken doktorunuzun yazdığı ilaçlar dışında bazı doğal yiyecekleri de yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Renkli Meyveler

Renkli meyveler antioksidan açısından oldukça zengindir. Bu sayede enfeksiyon ve hastalıklara karşı savunma sistemini güçlendirir. C vitamininin alerjilerin semptomlarını azalttığı bilinmektedir. Turunçgiller ve özellikle kivide bol miktarda bulunan C vitamini alerjilerden korunmak için tercih edilebilir.

fft20_mf2091107.Jpeg


Yeşil Sebzeler

Meyveler gibi renkli sebzeler de antioksidan açısından zengindir. Yapılan araştırmalar kırmızı dolmalık biberlerin bir porsiyonunda meyvelere oranla daha fazla C vitamini olduğunu göstermektedir. C vitamini özellikle dolmalık biberler, brokoli, Brüksel lahanası ve kabakta bulunmaktadır. Sebzelerin çoğuna rengini veren bir madde olan kuersetin de solunum yolları rahatsızlıkları ve göz yaşarması gibi mevsim alerjilerinin semptomları arasında yer alan sorunlara iyi gelir. Kuersetin özellikle karnabahar, soğan ve lahanada bol miktarda bulunur.

fft20_mf2091108.Jpeg


Yoğurt ve kefir

Süt ürünleri arasında yer alan yoğurt ve kefir probiyotik içerir. Probiyotikler özellikle sindirim sisteminde yaşayan bakterilerin doğal ortamlarını sağlamada etkilidir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmalar probiyotiklerin polene bağlı görülen alerjilere de iyi geldiğini göstermektedir.

fft20_mf2091109.Jpeg



Yağlı Balıklar

Yağlı balıklar omega-3 yağ asitleri açısından en zengin besinlerdir. Omega-3 yağ asitleri mevsim alerjilerinin semptomlarını hafifletmede önemli rol oynar. Bu balıklar arasında somon, ton balığı, levrek ve sardalye bulunur.

Milliyet
 
H

Hera

Misafir
Sürekli yaşadığım bir durum kiviyi daha çok tüketeceğim artık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst