incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Peynir ve meyvanin bulustugu hafif bir pasta...!
Malzemeler:
75 g Tereyagi
175 g Seker
2 Paket vanilya sekeri
700g Labne peyniri
150 g süzme yogurt(orjinal tarifinde quark)
1 Paket vanilyali toz pudding
3 Yumurta
75 g Krema
1 paket kabartma tozuÜzeri icin:
Cesitli meyvalar( cilek,muz,dut,ananas,kayisi,bögürtlen.mandalina,seftali vs)
(meyvalarin toplam agirligi 1 veya 1,5 kg)
Pasta jölesi
Yapilisi:
Tereyagi,150 g seker,vanilya sekeri ve bir tutam tuz beyazlayana kadar iyice cirpilir.
Labne peyniri ve yogurt eklenir.
Puding ve kabartma tozu da eklenir.
Yumurtalar teker teker katilip karistirilir.
Son olarak kremasi konur.
Yuvarlak bir kek kalibina(varsa kelepceli) altina yagli kagit konarak
175° C yaklasik 1 saat pisirilir.
Soguduktan sonra arzu ettiginiz meyvalari koyup, hazirladiginiz pasta jölesini üzerine döküp, donmasini bekliyorsunuz.
Pastanin üzerinde gördügünüz yildiz seklindeki meyvalar mango.Kurabiye kaliplariyla kesebilirsiniz.!
ALINTI