cerenimo41
Daimi Üye
Malzemeler:
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
6 adet karanfil
ayva çekirdekleri
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket hazır meyveli sosu
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulur ortadan ikiye kesilir çekirdekli kısımları çıkarılır çekirdekleri kullanılmak üzere bir kenara ayrılır ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletilir ayvalar tencereye yerleştirilir her ayva diliminin üzerine şeker pay edilir su ve karanfil eklenir kapağı kapağı kapatılır orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir soğuyan ayvalar servis kabına alınır üzerine ceviz krem şanti meyve sosu ve tekrar ceviz gezdirilir.
Meyve sosu karıştırılarak soğutulur öyle şanti üzerine konur aksi halde şantiyi eritir dolapta dinlendirilerek servis edilir.
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
6 adet karanfil
ayva çekirdekleri
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket hazır meyveli sosu
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulur ortadan ikiye kesilir çekirdekli kısımları çıkarılır çekirdekleri kullanılmak üzere bir kenara ayrılır ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletilir ayvalar tencereye yerleştirilir her ayva diliminin üzerine şeker pay edilir su ve karanfil eklenir kapağı kapağı kapatılır orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir soğuyan ayvalar servis kabına alınır üzerine ceviz krem şanti meyve sosu ve tekrar ceviz gezdirilir.
Meyve sosu karıştırılarak soğutulur öyle şanti üzerine konur aksi halde şantiyi eritir dolapta dinlendirilerek servis edilir.