Malzemeler
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı meyve kurusu (kayısı, incir, kiraz vb.)
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpılır.
Un, kabartma tozu, vanilya, süt, sıvı yağ eklenerek çırpma işlemine devam edilir.
Meyve kuruları unlanarak karışıma ilave edilir.
Limon kabuğu rendesi de eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 180°C’de 50 dakika pişirilir.
Dilimlenerek servis yapılır
ALINTIDIR...